Kiemelt Hírek 2019. augusztus 15.

Jó hír a nyugdíjasoknak: több tízezer forint érkezhet az év végén

Startlap Kiemelt Hírek 2019. augusztus 15.
Nagy Blanka indul az önkormányzati választáson. Több hónap volt a felújításra, mégis penészes iskola fogadhatja a kaposvári gyerekeket. Nagyon kreatívan szabotálja riválisai rendezvényeit Gyömrő polgármestere. Hírösszefoglaló.

Jó hír a nyugdíjasoknak: több tízezer forintot kaphatnak az év végén

Meglepően nagy összegben részesülhetnek az idei év végén a magyar nyugdíjasokerre lehet számítani legalábbis a KSH által most közölt évi várható GDP mértékéből. Amennyiben ugyanis ez átlépi a 3,5 százalékot, prémium jár. De ezen felül további juttatásokra is számíthatnak az idősek.Mennyi pénzről van szó pontosan? Ezt rögtön megtudhatod, ha elolvasod ezt a cikket.

Miközben a kaposvári polgármester cukiskodva kampányol az tanintézmények felújításával, könnyen lehet, hogy az egyik iskolában a “gyermekek mosolya” gyorsan lefagy majd a rengeteg penésztől

Óvodákat és iskolákat újítottunk fel a legkisebbeknek, hogy ők, s az őket tanítók méltó körülmények között készülhessenek

– dicsekedett Kaposvár polgármestere, Szita Károly a szórólapján, amivel feltehetően már az őszi önkormányzati választásokra készül. A “gyermekek mosolyáról” írogató városvezető akkor már egyáltalán nem volt beszédes, amikor a több száz diákkal rendelkező Gárdonyi Géza Tagiskola helyreállításáról kérdezték, amely még májusban ázott be, de azóta se akar használhatóvá válni az épület.

A helyiek rendhagyó nyári programjává vált a szite tapodtat sem haladó felújítási munkálatok aggodalmas monitorozása, amellyel a település kedvenc kivitelezőjét bízták meg, a cég azonban vélhetően nem a munkájának minőségével került ebbe a kivételes pozícióba… A folytatásért erre a linkre kattints.

Nagy Blanka indul az önkormányzati választáson Kiskunfélegyházán

Fotó: YouTube/ 444.hu

Nagy Blanka közösségi oldalán jelentette be, hogy Kiskunfélegyháza 8. körzetében elindul az őszi önkormányzati választásokon. A teljes programját még nem hozta nyilvánosságra, de néhány dolgot már elárult belőle. A frissen érettségizett lány bejelentésének legérdekesebb elemeit ebből a cikkből ismerheted meg.

Gyömrőn még a Tök fesztivál is politikai harctérré változott

A híres nevesnek éppen nem mondható Gyömrő Tök fesztivált, a több ezer embert vonzó Romantika Ünnep Gyömrőn nevű rendezvényt, valamint az immár tízéves hagyománnyal rendelkező Lecsófesztivált a helyszínül szolgáló településen kívül egy dolog köti össze: mindegyiket Mezey Attila polgármester riválisai szervezik. Azaz inkább szerveznék, mert Mezey – aki októberben újra indul a választáson – igen trükkösen vagy teljesen ellehetetlenítette, vagy a saját személye promózására fogja használni ezeket az eseményeket. Ha érdekel, milyen végtelenül kreatív módszerekkel szabotál a polgármester, akkor ide kattintva folytasd az olvasást.

Egy rendbontó utas miatt kellett kényszerleszállást végrehajtania a Wizz Airr budapesti gépének

Fotó: Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

A norvégiai Keflavíkba indult a Wizz Air W6 2427 számú járata, de az utat a szintén norvég területen fekvő Stavanger repülőterén meg kellett szakítani, annyira agresszív volt az egyik utas. Kíváncsi vagy, mit csinált a rendbontó?Innen kiderül.

Azt hitted, a családosokon segít a csok? Hát, nagyot tévedtél

Az Orbán-kormány által bevezetett családi otthonteremtési kedvezménnyel elvileg a családok megélhetését támogatják, valójában azonban a számítások szerint igen sokan jártak jól a támogatás bevezetésével, csak éppen a azok nem, akikről hivatalosan szó volt. Kik kerestek a csok-on, és mit kaptak mindeközben a lakást kereső családok?

Egy rosszul megcímzett boríték miatt buktak le a büntetőügyek elsimítását ígérő, milliós összegeket bezsebelő csalók

Két ötvenes éveiben járó férfi a főszereplői annak a bűnügynek, amelyben a minap emelt vádat a Fővárosi Nyomozó Ügyészség. A férfiak hivatalos személyek korrumpálását kínálták ügyfeleiknek, amelynek révén büntetőeljárások befolyásolását ígérték. Mindezt elég komoly összegért cserébe, végül azonban egy rosszul címzett boríték lett a vesztük. A bűnügyben nemcsak a lebukás az érdekes, hanem a többi részlet is, minderről itt olvashatsz.

Száznál is több rendőr csapott le a Balaton-parti drogdílerekre

Több mint száz rendőr hajtott végre Balaton-parti településeken összehangolt akciót a kábítószer-kereskedelem felszámolása érdekében – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. A siófoki kapitányság és a Készenléti Rendőrség együttműködésében levezényelt nagyszabású rendőri megmozdulás eredményeiről itt tájékozódhatsz, ahol egy videót is találsz az akcióról.

Figyelem: szeptembertől változik a bankolás, erre az 5 dologra érdemes figyelni

Fotó: iStock

Szeptember közepétől alapjaiban alakul át az internetes vásárlás és bankolás az ekkor hatályba lépő PSD2 szabályozás miatt, ennek apropóján az Erste Bank szakértői ebben a cikkbenösszegyűjtötték a legfontosabb változásokat, amelyekre nem árt előre felkészülni.

Kőkemény kérdést szegezett Orbán Viktornak az MSZP a rendőri fizetésekről

Miután az Országos Rendőr-főkapitányság a 24.hu közérdekű adatigénylése nyomán közölte, hogy a rendőri állomány közel 3600 tagjának volt egyéb munkavégzésre engedélye a tavalyi évben, az MSZP közleményében egy elég durva kérdéssel reagált erre a miniszterelnök felé.

Keresés az oldalon