Jó hír a leggazdagabbaknak, rossz a legszegényebbeknek

Startlap - Startlap
Kiderült, mennyivel keresnek többet Magyarországon a gazdagok a szegényeknél. Reggeli hírösszefoglaló.

Miközben a többi visegrádi országban csökken, nálunk nő a szakadék: ennyivel keresnek többet a magyar gazdagok a szegényeknél

Közzétette friss statisztikáit az Eurostat a jövedelmi egyenlőtlenségekről, amelyből baljós trend rajzolódik ki: Magyarországon a Visegrádi Négyek más országaival összevetve is kiugróan nőtt a különbség az elmúlt években a szegények és a gazdagok helyzete között. Mennyivel keresnek többet hazánkban a gazdagok a szegényeknél? Hányan élnek a szegénységi küszöb alatt, és mit jelent ez keresetekre lefordítva? Erről szól ez a cikk.

Pokorni Zoltánnak elcsuklott a hangja, amikor nyilas nagyapjáról beszélt egy megemlékezésen

A budapesti Maros utcai rendelőintézetben hétfő este gyűltek össze annak emlékére, hogy hetvenöt évvel ezelőtt a nyilasok 84 embert meggyilkoltak a kórházban. A Hegyvidék polgármestere, Pokorni Zoltán megrendítően fájdalmas beszédet mondott, amit nem papírról olvasott.

Jelentősen drágul a kenyér, de nem a liszt árának emelkedése miatt

Hamarosan többet kell fizetnünk a kenyérértebben a cikkben ismertetik az áremelkedés mértékét és annak okait.

Alapítottak egy céget, elnevezték Mészárosnak, és aztán elfelejtettek befizetni közel 160 millió forint adót

A jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók tavaly őszi listájának 25. helyén szerepel egy igen feltűnő nevű cég, a Mészáros & Felcut Kft., amelytől összesen közel 440 millió forintot követelt a NAV. A különös céget ebben a cikkben mutatják be.

L. Simon László kommunista alvó ügynököket vizionál az “Igazsági Minisztériumban”

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A székesfehérvári városháza dísztermében hétfőn a Hóman Bálint és Népbírósági pere című könyv bemutatóján tartottak egy beszélgetést, amelyen Cser-Palkovics András polgármester, Varga István korábbi fideszes parlamenti képviselő, valamint L. Simon László, a térség országgyűlési képviselője is részt vett. Itt beszélt L. Simon arról, hogy az “Igazsági Minisztériumban” kommunista alvó ügynökök működhetnek.

Pont annak a százezer gyereknek árt a köznevelési törvény, akiken segítenie kéne

Pánikban rohangálnak a szülők, miközben az óvodák, a szakszolgálatok és a hivatalok naponta mást mondtak nekik arról, hogy mi a teendőjük sajátos nevelési igényű óvodás gyermekükkel. Jelenleg Magyarországon közel 100 ezer ilyen gyerek él – ők azok, akikre lesújtott a köznevelési törvény módosítása. Mi a gond az Országgyűlés által tavaly nyáron elfogadott törvénnyel, és hogyan néz ki az általa okozott káosz testközelből? Részletek itt.

A milliárdos állami megrendelésekkel szépen hízó cég Tiborcz Istvánék lakásában működött

Mostanában a 4iG Nyrt.-ről szólnak a hírek, amikor a NER informatikai üstököséről van szó, pedig pár évvel ezelőtt még egy másik cégről lehetett sejteni a szektorban, hogy kimagaslóan jó kapcsolatokkal rendelkezik. A Symmetria Magyarország Zrt. ez a vállalat, amely szintén szép nyereséget könyvelhetett el az egymás után beeső közpénzes megrendeléseknek köszönhetően. A pletykák szerint a Symmetria Tiborcz István bátyja, Tiborcz Péter befolyása alatt áll, habár a nyilatkozó érintettek ezt tagadják. Hogyan kötődhet mégis a vállalkozás Tiborczékhoz? Innen kiderül.

A nyugdíjrendszer reformjával kapcsolatban népszavazást kezdeményez az Országos Nyugdíjas Parlament

A kérdéseket már benyújtották a Nemzeti Választási Bizottsághoz hitelesítésre. A folytatásért ide kattints.

Ebben a városban a legrosszabb a levegő a világon

Még a nyílt teniszbajnokság edzőmérkőzéseit is le kellett fújni, és a selejtezőket is elhalasztották a füst és a por miatt. Ha érdekel, melyik városról van szó, akkor ezt a cikket olvasd el.

Még marad a rossz idő, de van, ahol kisüthet a nap

Fotó: iStock

Egy nagy kiterjedésű anticiklon határozza meg időjárásunkat, amelynek köszönhetően az ország nagy részén marad az egyhangú, szürke idő. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

444.hu: Völner az Igazságügyi Minisztérium bejáratánál kapott...

képcím

Orbán Viktort feljelentették egy Sinopharmmal oltott édesanya...

képcím

Az omikron itt van, de Magyarország nem szigorít - kellene?