Jelentős változás jön a gyógyszertárakban

Startlap - Startlap
Ursula von der Leyen Európa leggyengébb vezetőjeként lett az EB elnöke. A dunai kompbaleset áldozatának édesapja elmondta, hogyan történhetett a tragédia. Rekordmeleget mértek a bolygó legészakibb lakott pontján. Hírösszefoglaló.

Sokan fognak örülni egy apró, mégis fontos patikai változásnak

Van egy gyógyszer hazánkban, amely vényköteles mivolta ellenére elég komoly népszerűségnek örvend: évente 9 millió dobozzal vásárolunk belőle. Ez a gyógyszerészek és a betegek dolgát egyaránt megnehezíti, éppen ezért remek hír, hogy egy olyan változás áll be a patikákban, amely jelentősen megkönnyíti azoknak az életét, akiknek szüksége van erre a láz- és fájdalomcsillapítóra. A részletekért ide kattints.

Ursula von der Leyen Európa leggyengébb vezetőjeként lett az EB elnöke

A kedden az Európai Bizottság (EB) elnökévé választott német Ursula von der Leyen politikustól ritkán látható megkönnyebbüléssel konstatálta, hogy megszavazták a jelölését. Hiszen éppen csak átcsúszott, az elnöksége alig pár vokson múlt. Mit mond el az Európai Unióról az, hogy ennyire gyenge felhatalmazással választották meg az EB fejét? A Néppártból felfüggesztett Fidesz nélkül von der Leyen nem lehetne most a bizottság elnöke. Miért lehet fontos Orbánnak von der Leyen? Többek között ezekről a kérdésekről tájékozódhatsz az alábbi írásból.

A dunai kompbaleset áldozatának édesapja elmondta, hogyan történhetett a tragédia

Forrás: RTL Klub

Az RTL Klub Híradójának nyilatkozott Véghelyi Ferenc, annak a mozgásában korlátozott fiúnak az édesapja, aki vasárnap a Dunába csúszott egy autó utasaként a nagymarosi révnél, miután a járművet vezető testvére kiszállt vásárolni. Az eset kapcsán felmerült, hogy a férfi szándékosan engedte ki a kéziféket – erről fejtette ki véleményét könnyek között az áldozat apja.

Rekordmeleg volt a bolygó legészakibb lakott pontján

A 82. szélességi körön van egy katonai támaszpont, amely 1950 óta meteorológiai állomásként is szolgál.  Itt mértek júius 14-én abszolút hőmérsékleti rekordot, olyan meleg volt, ami az Északi-sarkhoz ilyen közel különösen szokatlannak számít. A következő cikkből megtudhatod a pontos adatokat, valamint azt is, mégis mi okozza a váratlan nagy meleget.

Orbán Viktor megállapodott Tarlóssal az Andrássy út felújításáról, de azóta misztikus módon mindenki mélyen hallgat a projektről

Az Andrássy út átalakítása is része volt Orbán Viktor és Tarlós István tavalyi megállapodásának, amelynek keretében a főpolgármester vállalta, hogy újraindul a címéért, cserébe a kormány forrásokat ígért fejlesztésekre. De ez csak az önkormányzat honlapjára feltöltött projektlistából derült ki. Miért furcsa ez? Hát mert például a kisföldalatti kocsijainak cseréjét 2011 óta hallgathatjuk, miközben csak idén írtak ki rá tendert. Az Andrássy környékén nem csupán titkolózás van, hanem durva ingatlanmutyi is.Tényleg ráférne a sugárútra a renoválás? Miért nem szól senki egy szót sem? Ki és milyen ingatlanokat szerzett magának az Andrássyn? A válaszokért kattintani érdemes.

A hivatalos iratokból kiderül, ki Andy Vajna egyetlen örököse

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Andy Vajna örököseként írt alá egy TV2 csoport eladásához köthető ügyletről szóló dokumentumot valaki, akiről most már bizonyosnak tűnik, hogy ő a néhai kormánybiztos bizalmi vagyonkezelőjének, az Andrew G. Vajna Revocable Trustnak az örököse és a kedvezményezettje. Kíváncsi vagy, ki az örökös, és mekkora vagyonról van szó? Akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Szeptembertől hirtelen még egy metró lesz Budapesten

Tarlós Istvánnak köszönhetően 2019. szeptember elsejétől egy ötödik metrója is lesz a fővárosnak. A főpolgármester által vezetett fővárosi közgyűlés ugyanis elfogadta a Budapest 2030-ig szóló közlekedési fejlesztéseit összefoglaló Budapesti Mobilitási Tervet, amelynek része a metró. A finoman szólva zavarbaejtő hírt rögtön megérted, ha elolvasod ezt a cikket, ahol azt is megtudhatod, miféle további nagyszabású közlekedési fejlesztéseket terveznek még

A hétvége előtt eső jön

Nyugat felől nedvesebb levegő áramlik Magyarország felé Csütörtök hajnaltól, ami miatt az ország bizonyos részein jelentősen megnő a záporok, zivatarok kialakulásának az esélye. A következő napok részletes időjárás-előrejezését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás

képcím

Folytatódhat Orbánék konferenciája Büsszelben