Kilencéves fiú lőtte le a svájci jeladós farkast

Startlap - Startlap
Elfogtak és őrizetbe vettek két férfit – köztük egy hivatásos vadászt – a Magyarországon lelőtt jeladós, svájci farkas ügyében szerdán. Az esettel kapcsolatban viszont váratlan fordulat állt be csütörtökre.

A két szabolcsi férfit  a Készenléti Rendőrség szerdán hajnalban fogta el, egyikükkel kapcsolatban a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségét kérték, mivel engedéllyel tartott lőfegyverrel rendelkezett. 

A két férfit természetkárosítás, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaéléssel és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsították meg a nyomozók, majd a kihallgatásokat követően bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat. 

Az üggyel kapcsolatban a Blikknek dr. Barkó Tamás, a Borsod Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője nyilatkozott.

Mint kiderült, az egyik gyanúsított 9 éves gyermekét rábízta a másik gyanúsítottra, akivel a kiskorú ezek után Hidasnémeti külterületén vadászott. Ehhez a férfi az általa engedéllyel tartott vadászfegyverét a kisfiú rendelkezésére bocsátotta.

A vadászat során a 9 éves fiú lelőtte a jeladós farkast. 

Ezután az állat tetemét egy kocsiba tették, a jeladót pedig levágták és a Hernád folyóba dobták. A két szabolcsi férfival kapcsolatos kényszerintézkedésről várhatóan pénteken döntenek. A két vadász megtagadta a vallomást és panaszt is tettek a gyanúsítás ellen, amit azonban az ügyészség elutasított.

Ez is érdekelhet

képcím

Meglőtt egy túrázót a Bükkben egy vadász

képcím

Lövés dördült egy budapesti házban, egy férfi meghalt

képcím

Ausztriában gyilkolt, Magyarországon kapták el