Járvány: a dolgozók szerint bármit meg lehet velük tenni

Startlap - Startlap
Van, ahol szabadság kivételéhez kötik az otthoni munkát, máshol a három műszak mellett várnak hétvégi munkát a kisgyermekes anyától is. Hírösszefoglaló.

Új munkarend: kapkodják a fejüket a dolgozók

Van, ahol szabadság kivételéhez kötik az otthoni munkát, máshol a három műszak mellett várnak hétvégi munkát a kisgyermekes anyától is. Akár nehéz helyzetbe került egy cég, akár fuldoklik a egrendelésekben, a dolgozóknak az az érzése: a rendkívüli helyzetben bármit meg lehet velük tenni. Az érintettek beszámolóiról ebben a cikkben olvashatsz.

Ismét nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, óvatos öröm Olaszországban, aggasztó számok New Yorkból

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, elhunyt egy idős beteg. A magyarországi aktuális járványügyi adatokatitt találod.

A koronavírus miatt bevezetett szigorú óvintézkedéseket április 13-ig meghosszabbították Olaszországban, ahol sikerült lassítani a koronavírus-járvány terjedését. Erről itt olvashatsz bővebben.

New York államban egyetlen nap alatt kilencezerrel nőtt a fertőzöttek száma. A részletekért ide kattints.

Kovács Zoltán elárulta, miért nincs időkorlát a felhatalmazási törvényben

MTI/Vasvári Tamás

Egy szerda esti interjúban azt szerették volna megtudni Kovács Zoltántól, hogy miért gondolta meg magát a kormány a polgármesterek “gyámság alá helyezését” illetően, valamint a felhatalmazási törvény időkorlát nélküli jellegét is firtatták. Az államtitkár válaszait ebből a cikkből ismerheted meg.

Kína eltitkolta a világ elől a járvány valódi méretét, állítja az amerikai hírszerzés

Kína átverte a világot, állítják amerikai illetékesek az amerikai hírszerzés titkos jelentésére hivatkozva. A Bloombergnek nevük elhallgatását kérve nyilatkozó források szerint Kína mind az esetszámot, mind az áldozatok számát aluljelentette. Ugyanakkor a kínaiak se maradtak az amerikaiak adósai vádaskodásban. Az adok-kapokról bővebben itt olvashatsz.

Így lettek barátokból a koronavírus bűnösei az irániak

„Nem csak a karrierjét törhetik ketté, de egy olyan országba akarják most visszaküldeni, ahol már tömegsírokat ásnak a vírus áldozatainak” – mondta jogi képviselője arról az iráni orvostanhallgató lányról, aki már a 2010-es évek eleje óta Magyarországon él, és akit tizennégy másik iráni egyetemistával együtt a karantén szabályainak megsértése miatt március közepén kiutasítottak Magyarországról. A konkrét ügyről, valamint az iráni-magyar kapcsolatokban beállt fordulatról itt olvashatsz.

Az érettségi időpontja részletkérdés, vannak ennél nagyobb problémák is

MTI/Bodnár Boglárka

Egyre türelmetlenebbül várják a diákok és tanárok, mi lesz az idei érettségivel. Egy, a helyzetre rálátó forrás a hvg.hu-nak azt mondta, a kormány ezen a héten bejelentheti a döntést. Nagyon sok forgatókönyv szóba jöhet. Részletek.

Nem beszélnek, nem látnak és nem is hallanak Ózdon, ha a bezárásra ítélt gyárról van szó

Február közepén jelentették be, hogy december 31-én végleg bezárják Ózdon az elektronikai alkatrészeket gyártó svájci ABB vállalat telepét. Ezzel a döntéssel a borsodi városban mintegy 1200 ember veszíti el a megélhetését. A bejelentés idejére, óvatosságból, a cég vezetői egy mentőautót is a kapuhoz rendeltek, ki tudja, kit hogyan visel meg a hír. Az ügy hátteréről és a városban uralkodó közhangulatról ez a cikk számol be.

Mit tehetek, ha elbocsátanak? Mikor nem jár végkielégítés?

A kormány százezres, akár több százezres elbocsátási hullámot sem tart kizártnak a koronavírus-válsághelyzet miatt bajba került cégeknél. Nem árt tehát tisztában lennünk azzal, mit tehet meg a munkáltató.

Kezdődik a kisföldalatti új járműveinek tervezése

Közel 750 millió forintba kerül a kisföldalatti és a fogaskerekű járműcseréjének tervezése. Nem a prototípusok tervezése, hanem azok tervezésének tervezése.Részletek.

A 20 fokra még várnunk kell

A következő napokban fokozatosan melegszik időjárásunk, a hőmérséklet jövő hét elejére eléri az április elején szokásos értéket. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Elfogatóparancs Putyin ellen: Magyarország megvétózta a közös...

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Orbán Viktor: Gázerőműveket építünk