Januártól tíz százalékkal is többe kerülhet egy családi ház 

Startlap - Startlap
A hitelfelvétel is bonyolódik, de sem ez, sem az áremelkedés nem zavarja a vevőket, sőt. Reggeli hírösszefoglaló.

Januártól tíz százalékkal is többe kerülhet egy családi ház 

Jövőre szigorúbb energetikai előírások lépnek életbe, ami megnehezíti a hitelfelvételt és megemeli az árakat. Ennek ellenére az ingatlanközvetítők már most a keresleti oldal megélénkülését tapasztalják. Hiába kerülhet egy családi ház 10 százalékkal többe, a korszerű lakásokat és házakat drágábban, és jóval gyorsabban lehet értékesíteni. Minderről bővebben itt írnak.

Közel 50 százalékkal emelkedett a friss gyümölcsök ára

A legfrissebb statisztikai adatokból látszik, hogy az élelmiszerek ára úgy általában jelentősen megnőtt, de a gyümölcsök esetén az áremelkedés egészen elképesztő. Mennyivel kell többet fizetnünk most a kedvenc gyümölcseinkért, és mi a brutális drágulás magyarázata? Innen kiderül.

WHO: Rekordgyorsan nő a fertőzöttek száma

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közlése szerint az elmúlt 24 órában rekordott döntött a napi új koronavírus-diagnózisok száma. A betegség terjedésének üteméről itt találsz pontos számokat és további információkat.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem is kiadott hétfőn egy statisztikát a koronavírusról, amelyből látszik, összesen hányan fertőződtek meg, hunytak el, illetve gyógyultak fel, és ezt országokra bontva is közölték. Íme.

Megkérdeztek 300 hazai cégvezetőt, és szerintük gigantikus lejtmenetben van a magyar gazdaság

Fotó: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Image

Csaknem 300 cégvezető és vállalati döntéshozó részvételével felmérést végeztek a magyar gazdaság helyzetéről. A válaszok nem éppen rózsásak: közel 60 százalék árbevétel-csökkenést vár az idén, és minden ötödik cég 30 százaléknál nagyobb zuhanásra számít. Az árbevételen túl többek között az esetleges elbocsátásokra, a home office eredményességére, valamint arra is rákérdeztek, mi az, ami tényleg segítene a cégeknek ebben a nehéz időszakban. A kutatás eredményeit ebben a cikkben ismertetik.

Miközben Budapestet ellepték a patkányok, és 200 milliós gyorssegélyt adott irtásra a város, nagyott nőt a patkányirtó konzorcium bevétele

Miután teljesen váratlanul, közel 50 év sikeres együttműködés után két évvel ezelőtt a Főpolgármesteri Hivatal a Bábolna Bio helyett az RNBH Konzorciumot bízta meg a patkányirtással, Budapestet ellepték a rágcsálók. Végül a városvezetés 200 milliós többletforrást nyújtott az RNBH-nak, akiknek a jelek szerint eléggé megéri a rágcsálóirtás, a nyereség megsokszorozódásában a budapesti patkánymentesítés jókora szerepet játszott. Elvileg a konzorciumnak 2022-ig érvényes szerződése van, de Karácsony Gergelyék új közbeszerzést írnak ki. Bővebben.

Vidnyánszky: Ha a mostani vezetés nem képes rá, mi elindítjuk az oktatást

A Színház és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának élére frissen megválasztott Vidnyánszky  a Bayer Showbanértékelte az elmúlt két hét történéseit. Úgy véli, a diákok valójában tanulni akarnak, de “ha ki merik nyitni a szájukat, elképesztő össztüzet kapnak”. Volt szó még kultúrharcról, Lenin-fiúkról, az oktatásról, valamint Bayer Zsolt arra is rákérdezett, hogy a rendező fia, ifjabb Vidnyánszky Attila “ott áll ebben a közegben”. Részletek itt.

“Több mint kétmillió forintomba került az, hogy a Wallis egyik munkatársa valami disznóságot művelt a cégen belül, a rendőrség pedig majdnem fél évig gondolkozott”

Több száz millió forintos visszaélés történt az egyik legnagyobb hazai autókereskedőnél. A Wallis állítása szerint egy alkalmazott sikkasztott, de ennek ellentmondanak a megkárosított tulajdonosok nyilatkozatai. A rendőrség fél év után visszaadott néhány lefoglalt gépkocsit a tulajdonosoknak, akik mégsem elégedettek maradéktalanul, és nem véletlenül. A megkérdezett jogász a kárigényt jogosnak tartja, de annak behajtását már nehezebb problémának érzi. Részletek itt.

A kormány szerint pedagógushiány nincs, csak több segítő szakember kell

Első osztályos diákok és tanítónőjük az osztálytermükben a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanévnyitója után 2020. augusztus 31-én. (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Augusztusban legalább 1100 tanárt kerestek az iskolákban, ugyanakkor a kormány szerint nincs rendszerszintű pedagógushiány, csak jóval több segítő szakember kellene, akár a felsőbb tagozatos diákok bevonásával. Ez a kormány által az EU számára írt, következő tíz évre vonatkozó köznevelési stratégiából derül ki. A szövegben sok az általánosság és kevés a konkrétum, mégis tanulságos, hogy hova helyezik a hangsúlyt, amikor az unióval kommunikálnak. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Már nem sokáig élvezhetjük a nyárias időjárást

Egyelőre a megszokottnál 8-10 fokkal melegebb van, de a hamarosan érkező hidegfront hatására erős lehűlésre számíthatunk. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Bajnokok Ligája: Budapesten lesz a 2026-os döntő

képcím

Cserhalmi György is beszólt Vidnyánszky Attilának

képcím

Elrepült Hszi Csin-ping, véget ért a kínai elnök háromnapos...