Annyi álhír terjed az X-en az izraeli harcokról, hogy kitilthatják a közösségi oldalt az EU-ból

Startlap - Startlap
Az Európai Bizottság felszólította Elon Muskot, hogy intézkedjen a platformon terjedő álhírek moderálásáról. Az X-en ugyanis olyan háborús felvételek is terjednek, amiket valójában videojátékokból vágtak össze.

Az X (korábbi Twitter) elérhetetlenné válhat az EU-ban, ha az Elon Musk vezette platformon nem moderálják a Hamász Izrael elleni támadásáról szóló álhíreket – írja a Telex az Euronews értesüléseire hivatkozva.

Az Európai Bizottság belsős piacokért felelős biztosa levélben szólította fel Muskot, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket, mert a közösségi oldalon hamis és manipulált képek, tények keringenek.

A levélben példaként említi a korábbi fegyveres konfliktusokról készült régi felvételek újrahasznosítását, vagy olyan háborús jelenetek közzétételét, amik valójában videojátékokból származnak.

Thierry Breton arra kérte Muskot, hogy vegye fel a kapcsolatot az Europollal a jogsértések ügyében és 24 órán belül adjon “gyors, pontos, teljes körű választ” a felszólításra. Ellenkező esetben az X a bevételeinek 6 százalékát kitevő bírságot kaphat, vagy ideiglenesen kitilthatják az EU-ból.

Ez is érdekelhet

képcím

Magasabb fokozaton a terrorkészültség Magyarországon

képcím

Izrael: Itt az idő, hogy a világ cselekedjen, ne hagyja figyelmen...

képcím

Irán több mint kétszáz drónnal és rakétával támadta Izraelt