Itt vannak a friss nyugdíjutalási időpontok

Startlap - Startlap
Az ünnepi időszakban, főként a jelenlegi szárnyaló infláció és a megemelkedett rezsiköltségek mellett érdemes kiemelt figyelemmel beosztaniuk a pénzt az időseknek.

A novemberi nyugdíjemelés, – korrekció és nyugdíjprémium már megérkezett a magyar idősekhez, és – az eddigi években megszokott menetrend szerint – már december első napjaiban érkezik a következő havi juttatás. Ezt követően viszont nem egy, hanem másfél hónapot kell várni a következőig – írja a Pénzcentrum.  

Amennyiben a nyugdíjat 2022-ben utalással kéri az érintett, akkor a nyugellátás összegének jóváírása egy napot vesz igénybe, de a postai nyugdíj kifizetés sem tart sokkal tovább – utóbbi dátumokat egyszerűen ellenőrizhetőek a postai nyugdíjkifizetési naptárban.

A Pénzcentrum összeszedte az utalások pontos dátumait:

  • decemberi nyugdíj: december 2-án, pénteken történnek meg az utalások, a postai kifizetés pedig mindenki számára egyedi dátummal érkezik, aminek a postai nyugdíjkifizetési naptárban lehet utánanézni;
  • januári (2023) nyugdíj: várhatóan január 12-én érkezhet;
  • 13. havi nyugdíj: ha minden az eddigi ütem szerint zajlik, a februári utalással egyidőben, várhatóan 2023. február 12-én utalják.

A Pénzcentrum arra hívja fel az idősek figyelmét, hogy a decemberi, korábban érkező nyugdíjak miatt a következőre 1,5 hónapot kell várniuk, így az ünnepi időszakban, főként a jelenlegi szárnyaló infláció és a megemelkedett rezsiköltségek mellett érdemes kiemelt figyelemmel beosztaniuk a pénzt.

 

Címlapkép: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Korábban kezdi kézbesíteni a Magyar Posta a februári dupla...

képcím

Herczeg Zoltán elhagyja a divatipart: "A tartalékaim tetemes...

képcím

Megjelent a 2024-es nyugdíjnaptár: kiderült, melyik hónapban...