Itt az "anti-fogamzásgátló", a magyar Richter fogja forgalmazni

Startlap - Startlap
A készülék feladata a fogamzás elősegítése.

A PriyaRing egy olyan hüvelygyűrű, amely belső szenzorának segítségével a peteérést megelőző legcsekélyebb hőmérsékletváltozást is érzékeli. 6 percenként méri a női test belső hőfokát, és az adatot Bluetooth kapcsolat által, két óránként közvetíti egy mobil alkalmazáshoz, majd onnan a felhasználó fiókjába. Itt pedig nem csak tárolódik, hanem a Prima-Temp által kifejlesztett algoritmus segítségével adatelemzésen is átesik, így segítve a gyűrű használóját – írja a HVG.

A Richter Gedeon kizárólagos licenc- és értékesítési szerződést kötött a fejlesztővel, a Prima-Temp nevű coloradói céggel. A megállapodás kimondja, hogy a Richter az USA és Kanada kivételével a világ bármely piacán a magyar vállalat hozza forgalomba majd a PriyaRinget. A Richter nyilatkozata szerint 5 millió dollár ellenében kisebbségi tulajdonosi részhez is jutottak az amerikai cégben.

A gyűrű a hőmérő érzékelő mellett nem tartalmaz hatóanyagot. Az eszköz “csupán” érzékeli az ovuláció előtt létrejövő kismértékű hőmérsékletváltozást, és üzenetet küld az appba. Így lehetővé teszi az egyszerű kezelhetőséget, a folyamatos adatfeldolgozást ezzel is elősegítve a fogamzás bekövetkeztét.

Forrás: HVG

Kép: Prima-Temp

Ez is érdekelhet

képcím

A Real Madrid kirúgta a "legrosszabb igazolását"

képcím

Verstappené a barcelonai pole pozíció

képcím

Hétszemélyes villanyautót épített a Volkswagen