Itt a hivatalos nyilatkozat: ekkor érkezik az elmaradt nyugdíj

Újabb fordulat az nyugdíjakkal kapcsolatban.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-01-11 11:29

A bankszámlákra érkező nyugdíjakat a nap folyamán megkapják az érintettek – közölte a Magyar Államkincstár pénteken az MTI-vel.

Nincs fennakadás a kifizetésben, a jóváírás a bankoknál technikai okok miatt napközben történik meg – tették hozzá. A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak.

A Giro Zrt. arról tájékoztatott, hogy az államkincstárral együttműködve intézkednek a januárban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti – azaz pénteken történő – kifizetéséről.

A Giro Zrt. által üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer hibamentesen működik, a beküldött tranzakciók feldolgozásában nem volt és jelenleg sincs fennakadás – tették hozzá.

A 24.hu-nak egyik olvasója jelezte, hogy felhívta bankját, az OTP-t is, ahol elmondták, hozzájuk bizony még nem érkeztek meg a nyugdíjak. Közben a portál újságírója az OTP oldalán a következő tájékoztatásra lett figyelmes, amiből úgy néz ki, hétfőnél hamarabb nem érkeznek meg az átutalások, és nem a banki oldalon van a probléma: