Kiemelt Hírek 2021. április 15.

Itt a Belügyminisztérium válasza arra kérdésre, mire jó a védettségi igazolvány

Startlap Kiemelt Hírek 2021. április 15.
Már több mint hárommillióan jogosultak az okmányra. Reggeli hírösszefogaló.

Itt a Belügyminisztérium válasza arra kérdésre, mire jó a védettségi igazolvány

Március eleje óta postázzák a védettségi igazolványokat, és már több mint hárommillióan túl vannak az első oltáson, tehát ők már jogosultak az okmányra. Az ATV Híradója megkérdezte a Belügyminisztériumtól, hogy mire lehet majd használni a kártyát, miért küldték ki már az első oltás után, és miért nem szerepel rajta a megkapott vakcina típusa. A BM válaszát itt találod.

Mégis 60 százalékkal halálosabb a brit koronavírus-variáns

Szerdai sajtóhírek szerint a koronavírus brit variánsa, amely már hazánkban is a megbetegedések nagy részéért felelős, fertőzőbb ugyan, de nem halálosabb. Dr. Röst Gergely, a Szegedi Tudományegyetem járványmatematikai modellező és epidemiológiai elemző munkacsoportjának tagja ezt követően azonban kifejtette, miért is pontatlan így a megfogalmazás. Érvelését itt olvashatod el.

Még drágábbak lesznek a bankszámlák

Sokan mostanában szembesülnek azzal, hogy bankjuk drágítja a bankszámla és egyes szolgáltatások díját, derül ki az Azénpénzem.hu összeállításából, amelynek legfontosabb megállapításait ebben a cikkben foglalták össze.

Így készülnek a teraszok nyitására a vendéglátóhelyek

Illusztráció (MTI/EPA/Etienne Laurent)

A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) elnöke Gál Pál Zoltán árult el részleteket az újranyitásról ebben a cikkben.

Intenzív terápiás szakorvos: Amikor becsukod a szemed, látod magad előtt a halottakat

Ami most a covidos intenzív osztályokon történik, fizikailag, mentálisan, szakmailag és lelkileg is az elviselhetetlenségig megterhelő állapotba sodorta az intenzíves dolgozókat, erről beszélt a 444-nek adott interjújában Dr. Máté-Horváth Nóra aneszteziológus, intenzív terápiás szakorvos. Részletek.

Ipsos: Rekordon az oltáspártiság, Budapest az élen

Javult a fiatalok oltási hajlandósága is, de ők óvakodnak a regisztrációtól. Részletek.

Jól hangzik az 50 százalékos állami támogatás napelemre, csak nem biztos, hogy megéri igénybe venni

Roham indult a napelemes ingyenpénzért, de ha elkezd valaki alaposan számolni, akkor hamar rájön, hogy hosszú távon a konstrukcióval nem feltétlenül jár jól. A magyarázatot ebben a cikkben találod.

Kik ragaszkodnak Az arany emberhez?

Az IDEA Intézet felmérést készített arról, hogy egyetértenek-e a megkérdezettek Tóth Krisztinával abban, hogy ideje volna levenni Jókai Mór Az arany ember című regényét a kötelező iskolai olvasmányok listájáról, méghozzá a nőalakok ábrázolása miatt. Ha kíváncsi vagy, milyen eredmény született, innen megtudhatod.

Az ország legnagyobb Zsolnay kandallója épül a Budavári Palotában

MTI/Várkapitányság

A Budavári Palota egyik ékessége a Szent István királyról elnevezett terem, amely a századforduló magyar iparművészetének kiemelkedő teljesítménye volt. A helyiség a 2. világháborúban teljesen megsemmisült, de most a Nemzeti Hauszmann Program keretében az eredeti tervek szerint alkotják újra. Ezen a linken pazar fotókat találsz a munkálatokról, és azt is megtudhatod, mikortól lesz látogatható a terem.

Kevés napsütéssel kell beérnünk

Borongós idővel telnek a következő napok. Csütörtökön délnyugaton süthet ki a nap. Később lehetnek napos körzetek, a felhők azonban csak rövid időre hagyják szóhoz jutni a napsugarakat. Ha az is érdekel, hogy milyen idővel indul a jövő hét, a részletes előrejelzésből megtudhatod.

Keresés az oldalon