Ismét nyelvvizsga-amnesztia jöhet

Startlap - Startlap
Beszámolót tartott a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs második ülésének legfontosabb részeiről Novák Katalin, a törzs vezetője.

A kedd délelőtti sajtótájékoztatóján a családokért felelős miniszter asszony arról nyilatkozott, hogy meghallgattak egy értékelést a jelenlegi járványügyi helyzetről, melyre a vakcinabőség is jellemző.

A nyári táboroztatásról beszélve jelezte, a köznevelési intézmények egész nyáron át szervezhetnek ilyeneket. Az Erzsébet-táborok is elindultak, ennek keretén belül 150 ezer gyerek veheti ezeket igénybe. A megfelelő helyzetnek köszönhetően ma már egyre több iskolába mehetnek be a szülők maszk nélkül – azonban az oktatási intézmények ezt még maguk szabályozhatják. 

Az ATV a maszkhasználat bizonyos elhagyásával kapcsolatban a könnyítésről kérdezett. Novák Katalin ezt mindenképpen megvitatásra érdemesnek tartja. Július elsejétől újabb lazítások jöhetnek a járványügyi korlátozások figyelembe vételével.

Schanda Tamás, az ITM államtitkára is beszélt a sajtótájékoztatón, ő leginkább az elmúlt időszak miatt kialakult nehézkes nyelvtanulást emelte ki. 2021. augusztus 31-ig nagyjából 50 ezren diplomáznának idehaza, de mintegy 20 ezer hallgatónak egyelőre nincs meg a megfelelő nyelvvizsgája. Schanda szerint elképzelhető, a tavalyihoz hasonlóan a fiatalok nyelvvizsga nélküli is átvehetik majd a diplomájukat. Az erről szóló javaslatot Novák Katalinnak továbbította, aki támogatja és ajánlani fogja a kormány felé is.

Ez is érdekelhet

képcím

Demonstráló pedagógusok és diákok beszéltek Novák Katalinnal

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Fotókon Ferenc pápa találkozása Orbán Viktorral