Írországban felfüggesztették a milliós hálapénzt elfogadó magyar orvost

Startlap - Startlap
Nem nyomoz a rendőrség a junckeres plakátok ügyében, felrobbantották a tűzszerészek a szovjet rombológránátot, patkány okozott rövidzárlatot a metrón, Vona Gábornak adott igaza a Kúria Bayer Zsolttal szemben. Többek között ezekről olvashatsz esti hírösszefoglalónkban.

Videóra vették, ahogy elfogták a nőket zaklató fővárosi gyerekbanda tagjait

Vádat emeltek a Budapesten nőket molesztáló tizenéves gyerekek ellen, akik csoportosan támadtak rá fiatal áldozataikra. A gyerekek a nők nemi szervét fogdosták, megpróbálták letépni a ruhájukat, illetve további kompromittáló lépéseket is terveztek a megtámadott nők ellen.

A Kúria szerint sem g*cizhet Bayer Zsolt Vona Gáborral

Bayer Zsolt még 2016 decemberében nevezte g*cinek és szarnak blogján a Jobbik korábbi elnökét. A Fővárosi Törvényszék a személyiségi jog megsértése miatt indított perben első fokon 2017 nyarán kimondta, hogy a politikusnak a g*cizést el kell fogadnia, de a szarkupac kifejezést nem találták megfelelőnek. A másodfokú ítéletben már a g*ci szót sem vélték leírhatónak, majd pedig a Kúria szerdai ítéletében helybenhagyta a másodfokon meghozott döntést. Az ügyben eljáró tanács példátlannak nevezte a közbeszédnek ezen szintjét.

Fotó: YouTube/ ECHO TV

Pengébe tenyerelt egy 15 hónapos kisfiú egy szegedi homokozóban 

A vértói tízemeleteseknél található játszótéren történt eset igazi rémhírlavinát indított el.

Felrobbantották a tűzszerészek Budán a 100 kilós szovjet rombológránátot

6500 embert kellett kitelepíteni, hogy a szakemberek biztonságosan hatástalaníthassák és elszállíthassák a főváros XII. kerületében megtalált több II. világháborús bombát. 

Egyetlen patkány okozott rövidzárlatot a 3-as metrón

“Egy kistestű emlősállat” bejutott a Gyöngyösi utca metrómegálló üzemi területére, ami miatt szerda reggel az Újpest-központ és az Árpád híd megállók között leállt a forgalom a kék metrón. 

Fotó: Evening Standard/Getty Images

Levélben utasította az államtitkár az iskolákat, hogy kizárólag az állami tankönyveket használják

A magánkiadók közismereti tankönyveinek körülbelül 90 százalékát tüntették el a tankönyvjegyzékből, hogy a helyükre az állami tankönyvmonopólium kiadványai kerüljenek. Az oktatási államtitkár kemény hangvételű levelet küldött szét a tankerületek igazgatóinak, hogy hangsúlyozza: nem tűrik meg a továbbiakban a magánkiadók tankönyveit. Maruzsa Zoltán érdekesen indokolta, miért tilos a szülők és a pedagógusok által számos esetben sokkal jobbnak tartott magánkiadós könyvek megvásárlása. Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesülete szerint a szöveg burkolt fenyegetés. 

Nem hajlandó nyomozni a rendőrség a junckeres plakátok ügyében

Fotó: Facebook/ Magyarország Kormánya

Elutasította a rendőrség Szél Bernadett februári feljelentését hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt, amelyeket a Soros Györgyről és Jean-Claude Junckerről készült plakátok ügyében tett. A független országgyűlési képviselő szerint a Fidesz ezekkel a plakátokkal semmiről sem informálta az állampolgárokat, csak politikai érdekből helyezték ki őket. Ez fontos, ugyanis a magyar törvények szerint politikai reklámok csak kampányidőszakban futtathatók. Ezt a törvényt a Fidesz rendre megkerüli, most azonban sikerült egy komoly politikai botrányt okozni a plakátokkal, amelyekről ráadásul véletlenül elárulták, hogy a párt kampányának részét képezik.

Több botrányos ügy után Írországban felfüggesztették a magyar orvost hálapénz elfogadása miatt 

Több mint 12 500 eurót (4 millió forint) fogadott el az egyik betegétől S. Zsolt, akinek emiatt felfüggesztették kamarai tagságát. A szigetországban az orvos munkáját már 2016-ban és 2017-ben is kifogásolták. 

Ez is érdekelhet

képcím

Rezsicsökkentés: pár nap van a rendkívüli diktálásra, de...

képcím

Székesfehérváron sem lesz tűzijáték

képcím

Orbán levélben magyarázta a Kirill-ügyet