Kiemelt Hírek 2019. július 01.

Megtriplázták a Médiatanács elnökének a fizetését

Startlap Kiemelt Hírek 2019. július 01.
Nagy változások jönnek elsejétől. A tóban találták meg egy férfi holttestét Balatonfenyvesen. Felfüggesztették az EU-csúcsot. Fizikailag terrorizálja rokonait egy veresegyházi férfi, mégsem kap segítséget a család. Hírösszefoglaló.

Rövid indoklással gigantikus fizetésemelést kapnak a a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vezetői

Nem túl nyomós magyarázattal vezeti be a parlament törvényalkotási bizottsága a múlt csütörtökön benyújtott összegző módosító javaslatában, hogy piaci körülmények között elképzelhetetlen mértékű fizetésemelést kapjanak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) vezetői.

Pedig eddig se kerestek valami rosszul: Karas Monika, aki az NMHH vezetője, mostanáig 1,3 millió forintot kapott. Ha érdekel, miként indokolják az irtózatos emelést, valamint a hivatal vezetőinek jövőbeli, csillagászati bére, akkor itt olvass tovább.

Fizikailag terrorizálja rokonait a veresegyházi férfi, mégsem kap segítséget a család

Nemrég a saját anyjára támadt rá, majd több késszúrással életveszélyesen saját magát is megsebesítette a súlyosan drogfüggő, pszichiátriai problémákkal küzdő 31 éves Norbert, aki saját családját tartja rettegésben Veresegyházon. A rokonok attól félnek, hogy hamarosan tragédia történik, érdemi segítséget azonban nem kapnak. Minderről a férfi testvére mesél a következő cikkben.

Nagy változások jönnek elsejétől

Egy tucat fontos változás lép életbe Magyarországon július 1-jén, amely érdemben befolyásolja életünket, pénzügyeinket. A következő cikkben ezeket gyűjtötték össze. A változások között van például a családvédelmi akcióterv, az adócsökkentés, valamint a kisiskolások vasúti közlekedése.

A vízben találták meg egy férfi holttestét Balatonfenyvesnél

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint vasárnap egy 55 éves férfi meghalt a Balatonban Balatonfenyvesnél. Az eset körülményeit kattintás után olvashatod.

Donald Tusk felfüggesztette az EU-csúcsot

Az uniós tagországok állam-, illetve kormányfői vasárnap este Brüsszelben megkezdett rendkívüli találkozójának egyetlen napirendi pontja a főbb EU-intézmények vezetőinek személye. Ezt a csúcstalálkozót függesztette fel Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, amelyet vasárnap este Twitteren jelentett be Tusk szóvivője.

Fotó: Jack Taylor/Getty Images

Ebből a cikkből kiderül, mi az oka az EU-csúcs szüneteltetésének, valamint az is, mi történt eddig, és mikorra várható, hogy döntést hozzanak a vezető tisztségviselőkről.

 

Mától nincs bevándorlási hivatal

A május 30-án a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet értelmében július elsejétől Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságként működik a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal. A hivatal működéséről részletesen itt olvashatsz.

Fizetős lesz az elektromos autók töltése

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az NKM Nemzeti Közművek közleménye szerint fizetőssé válik az e-töltés.

Északnyugaton lesz leginkább érezhető a hidegfront

A Dunántúl nyugati tájain a hétfői nap folyamán még országos maximum hőfokok mérhetők, helyenként a 37 fokot is elérheti a hőmérséklet, kedden viszont már ugyanott várható a legalacsonyabb maximum, 27 fokkal. A következő napok részletes időjárás-előrejelzéséért ide kattints.

Keresés az oldalon