“Inkább én leszek migráns valahol”

Startlap - Startlap
Leégett a Notre-Dame, elhunyt Bács Ferenc, Nagy Blanka fotójából botrány lett. Heti hírösszefoglaló.

Bródy János keményen fogalmazott a hazaszeretetről

A most megjelent, Akit a hazája nem szeretett című kislemezével kapcsolatban beszélgettek az ATV Egyenes beszéd című műsorában a Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar énekessel.

Az interjú során nem rejtette véka alá a hazafiságról szóló véleményét.

Egy tucat autóval razziázott a rendőrség a pesti klubban

Miután több szülő jelezte, hogy gyermeke rosszul lett a bulik után, egy hete razziát tartott a rendőrség a fővárosi Fészek Kulturális Központban, majd múlt vasárnap is legalább tíz rendőrautóval vonultak ki a helyszínre. Az esetről részletesen ebben a cikkben olvashatsz.

Kigyulladt a világ leghíresebb székesegyháza, a párizsi Notre-Dame

Fotó: Benoît Moser/BSPP via Getty Images

Hétfő este 7 óra környékén csaptak fel az első lángok a francia főváros és a katolikus világ ikonikus épületében, ahol a felső rész éppen teljes felújítás alatt állt. A tűzoltóság közlése szerint az épület szerkezetének egy részét, valamint a műkincsek és más értékes tárgyak jelentős részét sikerült megmenteni a pusztulástól.

Elhunyt Bács Ferenc Kossuth-díjas színész

Életének 83. évében, kedden meghalt népszerű művész ismertebb szerepei között van Newton A fizikusokban, Higgins professzor a My Fair Ladyben. Szinkronszínészként is számtalan filmhez adta a nevét, A Klinika című sorozatban Klausjürgen Wussownak, azaz Brinkmann professzornak kölcsönözte a hangját. 

Orbán Viktor személyesen látogatta meg az egymilliomodik honosított magyar állampolgárt, akinek a otthonában aranykeretben van fönt a miniszterelnök képe a falon

Fotó: Facebook

Lajkó Mik­lós az egy­mil­li­o­mo­dik­ként ho­no­sí­tott kül­honi ma­gyar ál­lam­pol­gár, aki korábban családjával együtt ünnepélyesen tette le az esküt Áder János előtt. Orbán Viktor a napokban Szabadkán járt, így benézett Lajkóékhoz is. A miniszterelnök megtekintette a vajdasági család háziállatait, sőt ott is ebédelt. Később dedikálta az étkezőben kifüggesztett fényképét, és mesélt gyerekkori falusi élményeiről is. Ha nem akarsz lemaradni erről a találkozásról, akkor ide kattintva te is megnézheted.

Nagy Blanka kiosztotta a kormányközeli újságírót, aki befotózott a szoknyája alá

Pilhál Tamás, a Pesti Srácok munkatársa egy olyan képet készített Demokratikus Koalíció (DK) vasárnapi EP-választási kampánynyitóján Nagy Blankáról, amelyen belátni a 19 éves diáklány szoknyája alá. Aztán mindezt kiposztolta a Facebookra egy kellemetlen megjegyzés kíséretében. A DK törvénymódosításért kiált, a Pesti Srácok meg végül levette a képet. És természetesen Nagy Blanka is reagált: intim hangvételű írását, amelyben a családi történetek között keményen beszól Pilhálnak, itt olvashatod végig.

Az ügy külön érdekessége, hogy Pilhál Tamás végül elnézést kért Nagy Blankától. Hogy miként tette, az ide kattintva derül ki.

“Inkább én leszek migráns valahol” – elhagyja az országot Orosvári Zsolt, aki összecsukható ágyakat szerzett a kórházakba a szülőknek

Fptó: Facebook / Orosvári Zsolt

Orosvári Zsolt az ötletgazdája és egyben szervezője annak a civil megmozdulásnak, amelynek során mintegy 400 tábori ágyat adományoztak 50 magyar kórház számára, hogy a szülők ne a földön vagy székeken éjszakázzanak beteg gyermekeik mellett.

A férfi a Facebookon jelentette be, hogy elköltözik Magyarországról, amit egy szomorú történettel indokolt. Orosvári beszámolóját ebben a csütörtöki cikkben olvashatod el.

Megszólalt a francia hatóság: ezért borult lángba a Notre-Dame

Napok óta a figyelem középpontjában van a hétfőn este kiégett Notre-Dame ügye, és rengeteg találgatás röppent fel arról, hogy vajon mitől gyulladt ki az épület. A francia bűnügyi rendőrség egyik főnökének pénteki nyilatkozatából úgy tűnik, megvan a válasz a kérdésre: ugyanis kifejtette, hogy szerinte mitől pusztítottak lángok a katedrálisban.

Kértek egy irgalmatlan összeget a magyar focira, a kormány négyszer annyit adott

Az volt a terv, hogy 2019-re a labdarúgás a költségvetés nettó befizetője lesz, azaz nem viszi, hanem hozza majd a közpénzt. Azt, hogy ebből mit sikerült megvalósítani, itt tudhatod meg.

Ez is érdekelhet

képcím

Rendelet: változás jön a rezsiszámlákon

képcím

Ursula von der Leyen elmondta, hány fokkal kell lejjebb csavarni a...

képcím

Áttetsző ruhában ment férjhez Rubint Rella