Indokolatlanul, a tudtuk nélkül sterilizálhattak nőket a borsodi kórházban

Startlap - Startlap
Egy terhes anya petevezetékeit állítólag azért távolították el, illetve csonkolták, mert cigány származásúnak vélték. A fiatal nő a médiából értesült arról, hogy mi történt vele. Esti hírösszefoglaló.

Indokolatlanul, a tudtuk nélkül, feltételezett cigányságuk miatt sterilizálhattak nőket a borsodi kórházban

Vegyétek ki mindkét petevezetékét ennek a büdös cigánynak, ne szaporodjanak!

Állítólag a fenti felkiáltással utasította a Borsod-Abaúj–Zemplén Megyei Kórház főorvosa a rezidens orvost arra, hogy távolítsák el az alhasi fájdalmakra panaszkodó 26 éves nő petevezetékeit. Adrienn egyébként nem cigány származású, és három éven keresztül fogalma sem volt arról, hogy már nincsenek működő petevezetékei. A kórházat öt vetélés után egy újabb várandóssága során kereste fel, de a beavatkozás következtében soha nem lehet természetes úton gyermeke. Ráadásul úgy tűnik, nem elszigetelt esetről van szó. Minderről bővebben ebben a cikkben írnak.

Horváth Aladár feljelenti Orbán Viktort a gyöngyöspatai kártérítésről tett nyilatkozata miatt

Horváth Aladár a Roma Parlament Egyesület elnöke, és a szervezet nevében tesz büntetőfeljelentést a miniszterelnök ellen, amiért az a gyöngyöspatai cigány tanulók nem vagyoni kártérítésével kapcsolatban január 9-én – szerinte – jogsértően nyilatkozott. Orbán Viktor az említett napon sajtótájékoztatóján tényleg meglepően kommentálta a bíróság ítéletét. Részletek itt.

Kiakadt a volt főügyész: “Borzasztó azt látni, hogy mivé lett, hogyan torzult egyre jobban ez a szervezet az elmúlt tíz évben”

Ihász Sándor egykori fellebbviteli főügyész, illetve a Fővárosi Főügyészség korábbi vezetője durván nekiment egykori intézményének egy friss interjúban. Ha kíváncsi vagy Ihász véleményére a főügyészségről, akkor itt folytasd az olvasást.

Az ügyészség szerint túl enyhe büntetést kaptak a bíróságtól Gulyás Mártonék az Állami Számvevőszék székházának összefestékezése miatt

A büntetés súlyosbítását szeretné az ügyészség az Állami Számvevőszék épületét 2018 januárjában megrongáló Gulyás Márton aktivista és társai ügyében.

Egy titokzatos vevő volt az egyetlen licitáló a Hollóházi Porcelángyár árverésén

Fotó: MTI/ Vajda János

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek sikerült eladnia a hungarikumnak számító híres vállalatot. Ha érdekelnek a részletek az adásvételről, akkor kattints ide.

“Tegnap egy centiméterre voltunk, hogy kilépjünk az Európai Néppártból” – Orbán Viktor új kereszténydemokrata mozgalmat indítana az EU-ban

Izgalmas témákról beszélt Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában. Kiderült, hogy a Fidesz csütörtökön majdnem kilépett a Néppártból, és Orbán Viktor egy új európai szervezet létrehozását fontolgatja. A kormányfő továbbá kritizálta a fogvatartottak által elérhető kártérítési rendszert, valamint a Gyöngyöspatán tudatosan, jogellenesen szegregáltan oktatott roma gyerekek számára megítélt kártérítést. Plusz kifejtette, hogy Heinz-Christian Strache volt osztrák alkancellárt titkosszolgálati akcióban vadászták le. Kíváncsi vagy, miket mondott Orbán Viktor? Itt elolvashatod.

“Értetlenül állunk a várost érő folyamatos támadásokkal szemben” – a földvári önkormányzat szerint teljesen normális a 3600 forintos négyzetméterár a Balaton partján, a rendőrség iratokat foglalt le

Három évvel ezelőtt mindösszesen 8 millió forintért került Balatonföldvárönkormányzata tulajdonába a kikötő előtt elterülő 2230 négyzetméteres területet. A város szerint ezzel minden rendben volt, és most csak a helyszínen lévő üzletek tulajdonosai próbálják feljelentéssel megakadályozni a területre tervezett beruházást. A furcsa ügyről erre a linkre kattintva olvashatsz részletes beszámolót.

Videón, ahogy örülnek az állatok az esőnek Ausztráliában

Végre eleredt az eső a bozóttüzek sújtotta Ausztráliában, legalábbis az ország egy részén. A fokozott csapadék nem várt problémákat okozott, mindenesetre az állatokat is nagyon felvillanyozta: a helyi Symbio vadaspark közzétett egy videót, amelyen vidám kenguruk, vombatok és koalák láthatók, ahogy élvezik az életet jelentő vizet. Íme a felvétel.

Két magyar étterem bekerült Európa legjobb hamburgerezői közé

Egy nívós utazási magazin szerint egész Európa legjobb 50 hamburgerezője között van két magyar hely, sőt, az egyiket az első tízbe válogatták be. Ha érdekel, melyik két hazai egységről van szó, illetve a három dobogós étterem, akkor erre a cikkre kattints.

Önmagával szemben jelentett be elfogultságot a Czeglédy-per egyik bírója

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Czeglédy Csaba és társai ellen költségvetési csalás miatt folyó büntetőügyben nem először kell lecserélni a bírói tanács tagjait. Arról, miként viaskodik a Szegedi Törvényszék azért, hogy egy támadhatatlan bírókból álló tanácsot tudjanak felállítani, itt írnak bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás

képcím

Folytatódhat Orbánék konferenciája Büsszelben