Rengeteg a halott az indiai vonatszerencsétlenségben

Startlap - Startlap
Háromszázhoz közelít a péntek esti indiai vonatbaleset halálos áldozatainak száma; több mint 850 sérültet ápolnak, zajlanak a mentési munkálatok - közölték indiai kormányzati tisztségviselők szombaton.

Eddig legkevesebb 288 ember vesztette életét, miután egy személyszállító vonat kisiklott, egy másik vonat pedig szemből érkezve ráborult a vagonjaira a kelet-indiai Orisza államban.

Pradip Szarangi Dzsena, Orisza állam főtitkára a Twitteren közölte, hogy több mint 200 mentőautó érkezett a helyszínre, az állam kórházaiban pedig véradási akciót indítottak.

Szudhansu Szarangi, az oriszai tűzoltóság igazgatója az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy szakadatlanul zajlanak a mentési munkálatok, ám nagyon sok a súlyos sérült.

Háromszázhoz közelít a péntek esti indiai vonatbaleset halálos áldozatainak száma
Háromszázhoz közelít a péntek esti indiai vonatbaleset halálos áldozatainak száma

Rengeteg a halott az indiai vonatszerencsétlenségben

Háromszázhoz közelít a péntek esti indiai vonatbaleset halálos áldozatainak száma
Hatalmas vonatszerencsétlenség Indiában
Borzalmas vonatbaleset történt Indiában
Mentés az indiai vonatbalesetnél
Óriási vonatbaleset történt az indiai Orisza államban péntek este
Fotó megosztása:

A CNN amerikai hírtelevízió felvételein hallható, ahogy az oldalra fordult vagonoknál és szétszakad sínek mellett álló utasok elmondják, többen végtagjaikat is elvesztették a súlyos balesetben.

A munkálatokban több száz tűzoltó vesz részt, az ANI indiai hírügynökség szombat reggel azt közölte, hogy a hadsereget is bevetették. Szombatra gyásznapot hirdettek Orisza államban.

Narenda Modi indiai miniszterelnök Twitter-bejegyzésében fejezte ki együttérzését az áldozatokkal. Az egyre öregedő infrastruktúra és a túlterhelt vasúti hálózatok miatt Indiában nem ritkák a vonatbalesetek.

Az elmúlt évtizedekben számos olyan baleset történt, amely több száz halálos áldozattal járt. A legsúlyosabb 1981-ben Bihár államban volt, amikor egy vonat folyóba zuhant egy hídról, mintegy 800 ember halálát okozva.

(MTI)

Ez is érdekelhet

képcím

Elütött két embert a Nyírség InterCity

képcím

Súlyosan sérült a vétlen mozdonyvezető a sápi, frontális...

képcím

Tehervonat ütközött személyvonattal Hajdú-Biharban, több...