Kiemelt Hírek 2021. március 17.

Index: húsvét előtt jöhet a regionális szigorítás

Szloboda Csaba Kiemelt Hírek 2021. március 17.
Az Index értesülései szerint az operatív törzs megfontolja, hogy a több mint tízezer kórházban ápolt koronavírusos eset miatt újabb szigorításokra tegyen javaslatot. Esti hírösszefoglaló.

Index: húsvét előtt életbe léphet egy regionális szigorítás

A lap információi szerint az operatív törzs fontolóra veszi, hogy a több mint tízezer kórházban kezelt koronavírusos eset miatt újabb szigorításokra tegyen javaslatot. Részletek ide kattintva érhetőek el. 

Hadházy szerint együtt töltötte a hosszú hétvégét Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea Dubajban

Fotó: Marjai János / 24.hu

Kedd este érkezett haza a NER legfelsőbb körének kedvenc repülőgépe Dubajból. A Bombardier Global 6000-es visszatérését több újságíró és fotós várta a Liszt Ferenc repülőtéren, és ott volt Ferihegyen Hadházy Ákos ellenzéki képviselő is. A nagy érdeklődés oka az volt, hogy már korábban kiszivárgott egy, a gépet üzemeltető osztrák cégnek tulajdonított elektronikus levél, amelyet állítólagosan a dubaji földi irányításnak küldött az International Jet Management. Részletek.

Meghalt a nő, akit megszurkált a Honvédkórház covid-osztályán

Elhunyt az az 54 éves tanárnő, akit sebészeti ollóval többször arcon és mellkason szúrt a Honvédkórház Covid-osztályán szombaton egy kínai állampolgárságú férfi. További részletek itt olvashatóak

Az M1 Híradója szerint Belgiumban tombol a koronavírus, viszont a sokkal rosszabb magyar adatokról elfelejtettek beszámolni

„Belgiumban már azt sem tudni, hogy a harmadik, vagy a negyedik hullám tombol” címmel számolt be a magyar közszolgálati televízió Híradója az ország járványhelyzetről. A belga egészségügy vonatkozó részét gyakorlatilag válságosnak írták le, miközben párhuzamosan meg sem próbálták bemutatni a súlyosabb magyar számokat. A nap legnagyobb bakijáról errefelé lehet többet megtudni. 

Újabb furcsaságok a kínai vakcinaüzlet környékén

A Direkt36 tényfeltáró újságírói meglehetősen különös furcsaságra bukkantak, már ami azt a magyar közvetítőcéget illeti, amely a Kínából származó oltóanyagokat hozta Magyarországra. Bővebben

Külföldi egyetemek menthetik meg az SZFE-ről távozó hallgatók diplomáját

Diplomamentő programot hozott össze a Freeeszfe Egyesület Emergency Exit (Vészkijárat). A céljuk hogy az SZFE azon hallgatóinak, akik már nem óhajtják az átalakult Színművészetin végigvinni a tanulmányaikat, ne kelljen lemondaniuk arról, hogy befejezzék a képzésüket és diplomát kapjanak. Jelenleg már öt egyetemmel állapodtak meg a további képzésekről és a diplomaszerzésről. Ide kattintva az is kiderül, melyek is ezek.

Lovász László, volt MTA elnök kapta a matematikusok Nobel-díjaként jegyzett Abel-díjat

A Norvég Tudományos Akadémia 2021-ben az Abel-díjat Lovász Lászlónak, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem professor emeritusának, a Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet kutatóprofesszorának és Avi Wigdersonnak, a princetoni Fejlett Tanulmányok Intézete (USA) munkatársának ítéli oda. Hogy milyen kutatásokért is kapták meg a világhírű elismerést, arról ez a cikk számol be. 

Petícióval indítanák be a gyerekvállalást

A gyerekvállalás bátorítására indított petíciót a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szerdán; a kívánt gyerekek megszületéséért tevékenykedő civil szervezet nyilatkozatát online írhatják alá a támogatók. A kezdeményezéshez olyan ismert nevek csatlakoztak, mint Böjte Csaba ferences szerzetes, Csókay András idegsebész, Kovács András Péter humorista. Részletek

Az AstraZenecával való oltás folytatását javasolja a WHO

Fotó: Getty Images

Az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett koronavírus elleni vakcinával való oltás folytatását javasolta szerdán Genfben kiadott közleményében az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Hogy miért is, arról ez a cikk számol be.

Keresés az oldalon