Incidens a zaporizzsjai atomerőműben, több halott

Startlap - Startlap
A Sberbank is felkerülhet az EU szankciós listájára; politikai blöff az ukrán gabona magyar vasúton való kimenekítése?; észak-koreai munkások építhetik újra az oroszok által elfoglalt Donbászt. Az ukrán-orosz válság hírei.

Incidens a zaporizzsjai atomerőműben, több halott

Dmitro Orlov, Energodar polgármestere a Telegramban írta meg, hogy az oroszok által megszállt zaporizzsjai atomerőműben olyan incidens történt, ami miatt a reaktorok teljesítménye „kissé lecsökkent”. Az „esemény” során kilenc orosz katona sérült meg, van, akinek válságos az állapota. A polgármester tájékoztatása szerint többen meg is haltak. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történt. (24.hu)

Teheránban tárgyal Putyin és Erdogan

A Kreml egyik munkatársa szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök és török ​​kollégája Tayyip Erdoğan a mai napon Teheránban találkoznak, hogy megvitassák az ukrán gabonaexportot. Putyin találkozik Ebrahim Raisi iráni elnökkel is. (24.hu)

Csak egy politikai blöff lehet az ukrán gabona magyar vasúton való kimenekítése

A vasúti pálya, az átrakodók és az úthálózat sem megfelelő nagyobb mennyiségű gabona szállítására egy logisztikai szakember szerint. A témáról ebben a cikkben olvashatsz bővebben.

Erdogan már megint vétóval fenyegeti a svéd és a finn NATO-csatlakozást

Ali Balikci / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Recep Tayyip Erdoğan török elnök hétfőn megismételte fenyegetését, miszerint „befagyasztja a NATO-csatlakozás folyamatát” Svédország és Finnország esetében, miután június végén az északi országokkal és a NATO-tagokkal folytatott tárgyalások után feltételesen beleegyezett, hogy zöld utat adjon nekik – írja a CNN. Részletek.

A Sberbank is felkerülhet az EU szankciós listájára

A Reuters által közölt dokumentumtervezet szerint az Európai Unió felveszi Oroszország legnagyobb bankját, a Sberbankot és az UMMC óriás cink- és rézcég vezetőjét azon személyek és cégek feketelistájára, akiket azzal vádolnak, hogy támogatták Moszkva ukrajnai invázióját. (24.hu)

Zelenszkij beterjesztette a parlament elé az SZBU-főnök leváltásáról szóló javaslatot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beterjesztette hétfőn a parlament elé azt a javaslatot, hogy Ivan Bakanovot menesszék az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) éléről – írja az MTI. Zelenszkij vasárnap este adott ki rendeletet, amelyben felfüggesztette hivatalából Bakanovot és Irina Venegyiktova főügyészt. Részletek.

Orosz média: Az ukránok robbantották magukra a mariupoli színházat

Pavel Lisitsyn / Sputnik / Sputnik via AFP

Az önkényesen kikiáltott Donyecki Népköztársaság (DPR) tisztviselői azt állítják az orosz propaganda médiában, hogy a háború elején a mariupoli színház felrobbanását az ukránok okozták, akik belülről robbantották fel a színházat. Bővebben.

Észak-koreai munkások építhetik újra az oroszok által elfoglalt Donbászt

Észak-Korea azon kevés országok közé tartozik, akik elismerik a donyecki és luhanszki népköztársaságot. (444.hu)

 

Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Címlapkép: Sputnik / Sputnik via AFP

Ez is érdekelhet

képcím

A Kreml az amerikai segélyről: "Még több ukrán halálához vezet...

képcím

61 milliárd dolláros segélyt kap Ukrajna - A hét legfontosabb...

képcím

Magasabb fokozaton a terrorkészültség Magyarországon