Íme az új felcsúti sportkomplexum - Orbán Viktor szerint az utánpótlás első számú nemzeti ügy

Újabb gigantikus sportlétesítményt kaptunk, ezúttal 12,5 milliárd forintból.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-14 14:04

Fotó: Mikhail Svetlov/Getty Image

Orbán Viktor a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont átadó ünnepségén Felcsúton első számú nemzeti ügynek nevezte az utánpótlást – hvg.hu. A 12,5 milliárdos beruházás eredményeképpen létrejött új központ többféle sportág kiszolgálására alkalmas, és nem csak sporttal kapcsolatos programokra használható.

A miniszterlenök a szombati átadón elmondta: ha a nyolc hazai komoly labdarúgó-akadémia mindegyike felnevel tízévente két nemzetközi szintű játékost, akkor kész is egy európai szintű magyar futballválogatott. Orbán szerint ezt a Puskás Akadémia az első tíz évben Sallai Roland és Kleinheisler László személyében teljesítette.

 

Az új csarnokot a helyi középiskola tanulói és a Bozsik-programban részt vevő Vál-völgyi gyerekek is használják majd. A Puskás Akadémia és a Testnevelési Egyetem egy kettős életpályamodellről szóló megállapodást köt, hogy az arra fogékony fiatalok a tanári pálya felé vehessék az irányt. 

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia új sport- és konferenciaközpontja 12,5 milliárd forintból valósult meg, amelyet 30 százalékos önerő mellett TAO-támogatásból finanszíroztak. A többfunkciós létesítmény csarnoka kézi-, kosár- és röplabdamérkőzések megrendezésre is alkalmas, továbbá futópálya, bokszring, és konditerem is található benne, illetve a szertornához szükséges összes eszköz. Az épületben a szertárak és öltözők mellett orvosi szoba, elsősegélynyújtó hely, edzői irodák és tárgyalótermek is helyet kaptak.

A konferenciaközponthoz 250 fős nagy és egy kis körelőadó, valamint tárgyaló is tartozik. A központ a Magyar Labdarúgó Szövetség és más szakági szövetségek továbbképzései, tudományos szimpóziumai előtt is nyitva áll, és tervben van a konferenciaközpont üzleti célú hasznosítása is.

Mai nap hírei

Felmérték a Leonardo da Vinci rajzain lerakódott mikroorganizmusokat

szimpatika.hu11 órája

Megszűnik jövőre a HBO GO

gsmring.hu12 órája

Kiszorítaná a külföldi élelmiszerláncokat az országból Lázár János

168ora.hu13 órája

Micsoda nő! Julia Roberts rövidnadrágban mutatta meg alakját

joy.hu13 órája

Orbán Viktor válaszolt Manfred Webernek

demokrata.hu14 órája

Viszik a laptopokat

itbusiness.hu17 órája

Egyre több fogy a magyarok egyik kedvenc húsféléjéből

agroinform.hu19 órája

Kerényi Miklós Máté nem bírta tovább, maga mögött hagyott mindent

femcafe.hu19 órája