Íme Amy, a robot, aki egy győri kínai étteremben szolgálja ki a vendégeket

Természetesen Amy is kínából érkezett.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-03 08:00

Fotó: YouTube/ Pénzcentrum

Egy győri kínai étteremben egy pincérkedő robotot alkalmaznak a vendégek kiszolgálására – számolt be a Pénzcentrum. A robot – természetesen – kínában készült, Amynek hívják, és ugyan csak az ételt tudja kivnni az asztalhoz, mégis nagyon hasznos és olcsó segítség.

Amynél egyelőre nem lehet fizetni és rendelést leadni sem, viszont nagyon egyszerű a használata, és az ételek kihordását tökéletesen elvégzi. Tekintve a vendéglátószektorban (meg mindenhol máshol) tapasztalható munkaerőhiányt, még az is lehet, hogy máshol is beszereznek egy ilyen szerkezetet.

A pincérek a konyhában ráteszik Amy tálcájára az ételt, majd a hasán lévő panelen beírják, hogy melyik asztalhoz kell mennie. Miután a robot kivitte az asztalhoz a rendelést, a vendégnek le kell vennie a tányérokat, és meg kell nyomnia a piros tenyerek egyikét Amy karján, hogy a robot visszatérhessen a konyhába.

A tulajdonos a portálnak elmondta, hogy Amy 1500 dollárba, vagyis körübelül 420 ezer forintba került, ami nem több egy húsvér felszolgáló három havi bérénél.

Mai nap hírei

Erősebbek a mellékhatások a második Pfizer-vakcina után

szimpatika.hu8 órája

Új luxusterepjáró születik a Dacia-Lada szövetségből

agroinform.hu9 órája

Vizsgálódik az Európai Bizottság, miután egy civil szervezet azért bukta a pályázatát, mert nem igazolta, kap-e támogatást külföldről

444.hu14 órája

Jelentős enyhülés kezdődik

koponyeg.hu14 órája

Bőven ezer alatt az új fertőzöttek száma Magyarországon

demokrata.hu16 órája

A Ford fejlesztésével nem fog bepárásodni a szélvédőnk

autopro.hu16 órája

Oroszország kimerült

agraragazat.hu16 órája

11 ország, ahol még mindig nincs koronavírus

napmintnap.com18 órája