Ilyen volt a Pride - fotók

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-07 21:57

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek) és támogatóik a Városligeti fasorban gyülekeztek, majd a Szivárvány Misszió Alapítvány által szervezett felvonulás több ezer résztvevője az Andrássy út-Nagymező utca-Bajcsy Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalon a Kossuth Lajos térre, az Országház elé vonult.

MTI Fotó: Mónus Márton

A menet élén szivárványszínű zászlókkal és luftballonokkal feldíszített, nyitott platójú kamion haladt. Az emberek több kamionon, illetve a menetben ugyancsak szivárványszínű zászlókat lobogtatva énekeltek és táncoltak a dübörgő zenére.

MTI Fotó: Mónus Márton

Nagy Szilvia, a Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány elnöke a menet indulásakor hangsúlyozta: a felvonulással is tiltakozni kívánnak a társadalmi kirekesztés ellen, egyben ünnepelni az LMBTQ-közösség sokszínűségét és a szeretetet.

MTI Fotó: Mónus Márton

A Kossuth Lajos téren Csikós Ádám a szervezők nevében arról beszélt, hogy az államnak biztosítani kell az azonos nemű párok számára a házasság és a gyermekvállalás, a gyermekek örökbefogadásának lehetőségét.

MTI Fotó: Mónus Márton

Közlése szerint büszke arra, hogy az egyhónapos fesztivál ideje alatt Budapesten és öt további városban mintegy száz programra került sor. Ugyanakkor dühös azért, hogy Magyarországon ma sem biztosított a jogegyenlőség az LMBTQ emberek számára. Nincs rendben, ha egy politikai rendszer az állampolgárokra erőlteti a nézeteit – mondta a szónok.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére azt közölte: a felvonuláson a rendőrség igazoltatott, egyéb intézkedés nem volt. A rendezvény rendben véget tért – tették hozzá.

Címkék:

budapest LMBTQ Pride

Mai nap hírei

Melegebb éghajlatra küldte a rendőröket a biciklis

formula.hu5 órája

Havonta 5 percen múlhat a magyar nők élete

napidoktor.hu6 órája

Svájc sorsdöntő népszavazást tart az EU-val való kapcsolatáról!

napmintnap.com6 órája

Fördős Zé és Vadon Jani is imádta a déli parti éttermet

balaton.hu7 órája

Összeomlás szélén az egészségügy: emberhiány miatt maradnak el műtétek az Uzsoki kórházban

ezalenyeg.hu9 órája

Már ősszel is legyőzhetjük a gyomokat!

agraragazat.hu9 órája

Orbán Viktor: az ördög a részletekben rejlik

demokrata.hu16 órája

Ausztria: megérkezett a szeptemberi tél

sielok.hu18 órája