Ilyen keményen maradtak le a magyar nyugdíjak a fizetésekhez képest - mutatjuk a számokat

II. Erzsébet magyar diákoknak írt, Salvini már Magyarországon, váratlanul ért véget a 4-es metró ügye, egyre több francia rendőr lesz öngyilkos. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-05-02 18:21

Fotó: iStock

Ilyen keményen maradtak le a magyar nyugdíjak a fizetésekhez képest – mutatjuk a számokat

Az elmúlt négy évben régen nem látott módon emelkedtek a bérek, ugyanakkor a nyugdíjak jóval kisebb mértékben. Ma már komoly különbség van köztük, és az is jól látszik a számok alapján, hogy 2015-től a fizetések nagyon “elhúztak”. Hogy milyen nagy mértékű már a differencia, az ebből a cikkből derül ki.

Levelet írt II. Erzsébet egy magyar középiskola diákjainak

Egy magyarországi szakgimnázium osztályának tanulói nem mindennapi ballagási emléket őrizhetnek ezentúl. Történt ugyanis, hogy azon kevés kiválasztottak közé kerülhettek, akik személyesen az angol királynőtől kaptak levelet.

Hogy mi is állt a közleményben, és melyik is volt az a szerencsés osztály, amely a küldeményt kapta, ide kattintva ki is derül.

Megérkezett Magyarországra Salvini, el nem hinnéd hol találkozott Orbán Viktorral

Szerdán délelőtt megérkezett Magyarországra Matteo Salvini, az olasz miniszterelnök-helyettes, aki előbb Pintér Sándor belügyminiszterrel, majd Orbán Viktorral találkozott.

A magyar miniszterelnök nem a Parlamentben, sőt nem is a rezidenciáján, hanem egy egészen váratlan helyen fogadta Salvinit.
A találkozóról, és az Orbán Viktor által posztolt közös képről itt tudhatsz meg többet.

4-es metró: teljesen váratlan fordulattal ért véget az ügy

A Miniszterelnökség még 2017 elején tett feljelentést a 4-es metró szerződéseivel kapcsolatbana Legfőbb Ügyészségen, miután az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) megállapította, hogy a metró építésekor kiemelkedően súlyos szabálytalanságokat és hibákat követtek el.

Az ügy most olyan fordulattal ért véget, amire senki sem számított – a részletekről bővebben itt tudsz tájékozódni.

Bankjegykiadók lettek a pennys pénztárak – még hasonlóról sem hallottunk

A Pennynek országszerte 218 üzlete van, boltonként 3 pénztárral számolva ez mintegy 650 új kápéfelvételi helyet jelent. Azonban nem mindegy, hogy milyen kártyáink vannak, mert vannak olyanok, amikkel hiába is próbálkoznánk – ahogyan ebből a cikkből ki is derül, azzal együtt, hogy melyik bankkal is állt össze a kiskereskedelmi lánc.

Meredek lejtőn a magyar forint?

Az egyik legismertebb magyarországi bank nem kevesebbet állított szerdai hírlevelében a magyar fizetőeszközről, minthogy lejmenetre állt. Ennek részleteit közérthetően ki is fejtették ebben a cikkben, ahol már nem csak erről, hanem a folytatás mikéntjéről többet is megtudhatsz.

Egyre több francia rendőr lesz öngyilkos

A sárgamellényes tüntetések tavaly november óta kemény feladat elé állítják a rendőröket Franciaországban. Nemrég az egyik megmozduláson a rendőrséggel szemben álló tömeg azt skandálta, hogy „Legyetek öngyilkosok”.

Tavaly egy év alatt 35-en vetettek véget az életüknek az egyenruhások közül, idén ez a szám már jóval több. Az öngyilkosság feltételezett okairól egy francia kriminológus véleményét itt olvashatod el.

Mai nap hírei

Koronavírus: Kevesebben fertőződtek meg és a halottak száma is csökkent

168ora.hu4 órája

Milliós jutalmakat is osztottak a fővárosi önkormányzat tanácsadóinak

444.hu5 órája

Pelosi: „ténylegesen elvesztettük ártatlanságunkat”

demokrata.hu5 órája

Rettegve várjuk a -17 fokot, miközben a jövő hét végén a feje tetejére áll a világ

propeller.hu5 órája

Olcsóbb iPhone érkezhet áprilisban

digitalhungary.hu8 órája

3 dolog, amit te is túl sokáig használsz

she.life.hu9 órája

Ha a zsebedben tartod a telefonod, már valószínű te is érezted ezt: a fantomrezgések

unilife.hu19 órája

Vihart kavart a sanghaji infektológus vakcinaposztja

tozsdeforum.hu20 órája