Ilyen, amikor kilakoltatnak egy családot Budapesten - videó

A szülők átmenetileg munkanélkülivé váltak, és az ekkor felhalmozódott hátralékot már nem tudták törleszteni. Fogalmuk sincs, hol fognak lakni.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-12 17:42

Fotó: Facebook/ Zoom.hu

A Zoom.hu számolt be egy videóriportban arról a háromfős családról, akiket kilakoltattak egy VII. kerületi, Vörösmarty utcai önkormányzati ingatlanból. Mindennapos dolog, a munkások rezignáltan cserélik a zárat, miközben a hatóságok intézik a papírmunkát. A család nagy szatyrokba összepakolja a kevés holmiját, és nekiindul a világnak, bár hogy pontosan hol fognak lakni, arról fogalmuk sincs.

Családi dráma: Kilakoltatás a VII. kerületben

Közzétette: Zoom.hu – 2018. július 12., csütörtök

A felvételt kifejezetten rossz végignézni, és pont ezért erősen ajánlott. A kétgyermekes család három tagja, az édesanya, az édesapa, és fiúk laktak az ingatlanban. A szülők korábban átmenetileg munkanélküliek voltak, ezen idő alatt nem tudták fizetni a számláikat, így tekintélyes hátralékokat halmoztak fel. A fiatal fiú hiába próbálkozott, súlyosan sérült háta miatt minden munkaadó alkalmatlannak nyilvánította, mivel 20 kiónál többet nem emelhet.

Családi dráma: Kilakoltatás a VII. kerületben

Közzétette: Zoom.hu – 2018. július 12., csütörtök

Az édesapát korábban pánikbetegsége miatt leszázalékolták, de már mindkét szülőnek van munkája: az asszony ruhajavítással foglalkozik, az férfi kőművesként dolgozik. A két év alatt összegyűlt 988 214 forintos lakbérhátralékot azonban már így sem tudták törleszteni. Rokonok nincsenek, egyedül a fiatalabbik gyermek, a lányuk tud nekik segíteni, de lakhatást ő sem tud biztosítani, mivel már így is többen élnek együtt, párja szüleivel. A szülők kiadó szobát keresnek, a fiú pedig egy jobb élet reményében Ausztriába készül, hogy onnan támogassa anyagilag a családot.

Mai nap hírei

Dúró Dórának üzentek a könyvkiadók, mert bedarálta a kisebbségeknek szóló mesekönyvet

168ora.hu10 órája

Híres emberek, akik a rokonukkal házasodtak

joy.hu10 órája

Újabb lehűlés közelít még több esővel

agroinform.hu13 órája

Mit kerestek a jászságiak egy budapesti tüntetésen?

jaszsag.ezalenyeg.hu15 órája

Tordai Bence: gyászos nap ez Orbán Viktor számára

demokrata.hu17 órája

Megérkezett a Huawei P Smart 2021

gsmring.hu17 órája

Ingyen van, segítene megállítani a járványt, de mégsem használjuk

szabadeuropa.hu18 órája

Új trend terjed a mezőgazdaságban: ezzel Európa is alig tudja tartani a lépést

agrarszektor.hu18 órája