Kiemelt Hírek 2018. július 12.

Ilyen, amikor kilakoltatnak egy családot Budapesten - videó

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 12.
A szülők átmenetileg munkanélkülivé váltak, és az ekkor felhalmozódott hátralékot már nem tudták törleszteni. Fogalmuk sincs, hol fognak lakni.

A Zoom.hu számolt be egy videóriportban arról a háromfős családról, akiket kilakoltattak egy VII. kerületi, Vörösmarty utcai önkormányzati ingatlanból. Mindennapos dolog, a munkások rezignáltan cserélik a zárat, miközben a hatóságok intézik a papírmunkát. A család nagy szatyrokba összepakolja a kevés holmiját, és nekiindul a világnak, bár hogy pontosan hol fognak lakni, arról fogalmuk sincs.

Családi dráma: Kilakoltatás a VII. kerületben

Közzétette: Zoom.hu – 2018. július 12., csütörtök

A felvételt kifejezetten rossz végignézni, és pont ezért erősen ajánlott. A kétgyermekes család három tagja, az édesanya, az édesapa, és fiúk laktak az ingatlanban. A szülők korábban átmenetileg munkanélküliek voltak, ezen idő alatt nem tudták fizetni a számláikat, így tekintélyes hátralékokat halmoztak fel. A fiatal fiú hiába próbálkozott, súlyosan sérült háta miatt minden munkaadó alkalmatlannak nyilvánította, mivel 20 kiónál többet nem emelhet.

Családi dráma: Kilakoltatás a VII. kerületben

Közzétette: Zoom.hu – 2018. július 12., csütörtök

Az édesapát korábban pánikbetegsége miatt leszázalékolták, de már mindkét szülőnek van munkája: az asszony ruhajavítással foglalkozik, az férfi kőművesként dolgozik. A két év alatt összegyűlt 988 214 forintos lakbérhátralékot azonban már így sem tudták törleszteni. Rokonok nincsenek, egyedül a fiatalabbik gyermek, a lányuk tud nekik segíteni, de lakhatást ő sem tud biztosítani, mivel már így is többen élnek együtt, párja szüleivel. A szülők kiadó szobát keresnek, a fiú pedig egy jobb élet reményében Ausztriába készül, hogy onnan támogassa anyagilag a családot.

Keresés az oldalon