Így zuhant magatehetetlenül a kubai Boeing - videó

Startlap - Startlap
112 ember halt meg a légikatasztrófában.

Közzétették egy biztonsági kamera felvételét, melyen látszik, hogyan zuhant le másfél hete szerencsétlenül járt kubai utasszállító repülőgép.

A Boeing 737-es repülőgép 104 utassal és kilencfős legénységgel a fedélzetén zuhant le május 18-án a felszállást követően a José Martí nemzetközi repülőtérnél, Havannától délre. A balesetet hárman élték túl, azóta közülük ketten belehaltak a sérüléseikbe, így 112 áldozata van a katasztrófának – írta a CNN.

Úgy tudni, hogy a gépen tartózkodó 113 emberből 11 nem kubai állampolgárságú volt: hét mexikói, két argentin, illetve ketten a vitatott hovatartozású nyugat-szaharai térségből származtak.

Megtalálták a gép mindkét fekete dobozát, melyekből az ügyben nyomozó hatóságok várhatóan rövidesen kinyerik a Cubana de Aviación nevű kubai légitársaság által a Global Air nevű mexikói légitársaságtól bérelt gép eddig ismeretlen hátterű szerencsétlenségével kapcsolatos adatokat.

A mexikói polgári légiközlekedési hatóság szakértőket küldött a szigetországba, hogy segítséget nyújtsanak kubai kollégáiknak a tragédia körülményeinek tisztázásában, a Boeing repülőgépgyár pedig műszaki szakemberekből álló csapatot állított fel, hogy eleget tegyenek a kubai hatóságok esetleges kéréseinek.

A mexikói kormány szerint a gépet 1979-ben gyártották, és 2017-ben volt utoljára átvizsgáláson.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Bors: Biztató hírek érkeztek a Börgöndön megégett kislányról

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat

képcím

Akár 200 ezer forinttal büntethetik, aki nem vesz részt a...