Így utasította el Barichellót Schumacher családja

Ma 46 éves a brazil volt Forma1-es pilóta.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-23 01:22

Fotó: Jonathan Ferrey/Getty Images

Bár a ma 46 éves Barrichello nem nyert bajnoki címet a Forma1-ben, mégis mindenki ismeri a nevét. Ez nem véletlen, mivel a brazil pilóta teljesítette a legtöbb futamot 1993 és 2011 között pályafutása során.

Lássuk mindezt számokban: összesen 323 nagydíj, 17 csapattárs, 19 szezon, 6 konstruktőr, 7 motorgyártó, 20 autó, 11 győzelem, 14 rajtelsőség, 17 leggyorsabb kör, 68 dobogós helyezés, 97 kiesés és 658 pont van a listáján. Az élen összesen 854 kört töltött.

Rubens Gonçalves Barrichello 1972. május 23-án született São Paulo-ban.

Mint sok sporttársa, ő is gyerekként gokarttal kezdte, majd következett a Formula 1600.

Világbajnoki futamon először 1993-ban kapott lehetőséget a Jordan csapat tagjaként. 1997-től a Stewarthoz szerződött, ahol már felfigyeltek teljesítményére a ferrarisok is. 2000-től már velük indult. Abban az évben meg is szerezte élete első futamgyőzelmét. Bár ekkor volt pályafutása csúcspontján, csapattársa, Michael Schumacher „sajnos” túl jó volt, így Barichello az örökös második volt a Ferrarinál. Talán emiatt is váltott 2006-ban, amikor a Honda hívta. Itt nem volt igazán sikeres, így 2008-ban megváltak tőle. Ekkor a Brawn GP-hez, majd 2010-ben a Williamshez szerződött és velük fejezte be a Forma1-es pályafutását.

Ezután egy évig az IndyCar sorozatban versenyzett, azóta pedig brazil stock-car bajnokságon.

Fejfájásra panaszkodott, daganata volt

Idén februárban kórházba került egy erős fejfájás miatt, ott kiderült, hogy egy jóindulat daganat van a nyakában, amit ki is operáltak.

Az orvosok azt mondták, hogy amilyen állapotban voltam, azt csak a páciensek tizennégy százaléka szokta túlélni. Egy orvos barátom is azt mondta, szörnyen festettem, úgyhogy szerencsés vagyok, hogy életben maradtam

– mondta a volt pilóta.

Annyira élete része volt és valamennyire még ma is az Schumacher, hogy a Barichellót műtő orvos szerint az operáció során is volt csapattársáról beszélt félig öntudatlanul.

„És ez nem az első alkalom volt. Talán valami a tudatalattimban lehet” – mesélte. Ám a 2013-an síelés közben súlyos fejsérülést szenvedő volt kollégája állapotáról ő sem tud semmit. Meg akarta látogatni, de Schumi családja nem egyezett bele. „Az első próbálkozásomat elutasították. Azt mondták: »Neki és magadnak sem tennél ezzel jót.« Tehát nem tudok róla semmi újat. De bizonyos formában mindig jelen van velem.”

 

Forrás: Wikipedia, Autosport, M4sport

Mai nap hírei

Rakonczay sírva mesélt a mentésről

eletforma.hu3 órája

23 éves, dolgozó fiatalt interjúvoltak a HírTV-ben, de elfelejtették közölni, hogy ő a Fidelitas közép-dunántúli vezetője

444.hu4 órája

Schmuck Erzsébet petíciót indít

demokrata.hu6 órája

„A mozgáshiányos életmód károsabb, mint a dohányzás” – Interjú a Testnevelési Egyetem rektorával

unilife.hu8 órája

Rettegve várjuk a -17 fokot, miközben a jövő hét végén a feje tetejére áll a világ

propeller.hu10 órája

Schobert Lara csak Jack-kel szereti a kólát, noha még nincs 18

ifaktor.hu10 órája

A férfiak intim daganatairól

szimpatika.hu12 órája

Olcsóbb iPhone érkezhet áprilisban

digitalhungary.hu13 órája