Így szigorodik hétfőtől a maszkhasználat rendje: mutatjuk a részletes szabályokat

Startlap - Startlap
Jön a milliós bírság és a kiterjesztett maszkviselés. Reggeli hírösszefoglaló.

Így szigorodik hétfőtől a maszkhasználat rendje: mutatjuk a részletes szabályokat

November másodikától a kormány többszörésére emeli az eddigi pénzbüntetés mértékét, továbbá számos olyan helyen kötelezővé teszi a maszkhasználatot, ahol eddig nem volt muszáj viselni. A rendelet már megjelent a Magyar Közlönyben, a pontos szabályokat ebből a cikkből ismerheted meg.

Orbán Viktor: Hétfőtől új világ kezdődik

A kormányfő a szokásos pénteki rádióinterjújára ezúttal az EU-s államfőkkel tartott megbeszélést követően érkezett. A Kossuth Rádióból kiderült, hogy Orbán Viktor bekeményít, a krónikus betegeket és az idősek egy részét januárban be tudjuk oltani, uniós szinten van egy kis zűrzavar, Magyarország pedig egyelőre “istenesen áll”. Bővebben.

Újabb részletek derültek ki a nizzai merényletről

A 21 éves férfi Lampedusán keresztül érkezett Európába, ahonnan október elején az olasz Vöröskereszt papírjaival jutott el Franciaországba.  Brahim Ausszaui kórházban van, állapota válságos. A támadásról számos új információ derült ki a francia terrorelhárítási ügyész csütörtök esti sajtótájékoztatóján. A folytatásért ide kell kattintani.

Fideszes polgármester is csatlakozik a Karácsony-féle Szabad Városok Szövetségéhez

Fotó: MTI/Mónus Márton

Törökbálint megszavazta a belépést az ellenzéki vezetésű településeket tömörítő szervezetbe. Elek Sándor polgármester azt mondja, részt fog venni a közös munkában. Karácsony Gergely főpolgármester nagy örömmel fogadta a hírt. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el. 

Meghosszabbította a határzárat a magyar kormány

Az eredeti rendelet szerint a határellenőrzés ideiglenes visszaállítása a teljes belső határon november 1-jén szűnt volna meg. Bővebben.

Döntöttek az EU vezetői a koronavírus elleni vakcina elosztásáról

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az uniós tagállamok vezetőinek videokonferenciáját követően jelezte: sikerült megállapodniuk az oltóanyagok tisztességes elosztásáról. További információkért kattints ide.

Seszták Miklós köreihez gigapénzek csúsztak a vizes vb költségvetési csalással vádolt szervezőjétől

Seszták Miklós fejlesztési miniszter lánya 2017-ben pont annál az ügyvédi irodánál gyakornokoskodott, amely ekkor a Seszták által felügyelt vizes vb szervezőcégének közbeszerzéseit bonyolította, méghozzá érthetetlenül magas áron. A tanácsadócég ebben az évben hatvanötszörös nyereséget produkált. A százmilliós kifizetéseket az a Balogh Sándor hagyta jóvá, aki ellen tavaly tél óta nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. Részletek itt.

Ismerd meg az SZFE őreit: bemutatjuk a maszk mögött álló arcokat

Amikor a kormány által kinevezett új vezetőség egy általuk már aláírt, korábbra dátumozott, új alapító okirattal és szervezeti és működési szabályzattal érkeztek egy “tárgyalásra”, és ezzel Vidnyánszky Attila kuratóriuma minden minden lényeges jogkört elvett a demokratikusan választott vezetéstől, már senki sem reménykedett abban, hogy nem totális hatalomátvételről van szó. A hallgatók elfoglalták az egyetemet, a hatalom képviselői szerint baloldali mozgalmárok mosták át az agyukat. Kik ők, és hogy néz ki belülről a blokád? Erre a linkre kattintva  fényképes és szöveges portrékon keresztül megismerheted a tiltakozó diákok valódi arcát, és részletes betekintést kaphatsz a forradalom mindennapi kulisszái mögé.

Hamarosan 200 reptér mehet csődbe Európában

Fotó: David McNew/Getty Images

A fizetésképtelenné váló repülőterek emberek százezreinek munkáját biztosítják. A kilátástalan helyzet az európai közlekedési rendszer jelentős részét fenyegeti. Minderről bővebben itt írunk.

Éppen mindenszentekre fog kisütni a nap

A jelenleg jellemző borongós idő pont vasárnap tart egy rövid, napfényes szünetet. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar erre az öt kérdésre vár választ Orbántól

képcím

Ez volt Orbán első fizetett munkája - A hét legfontosabb hírei...

képcím

Magyar Péter máris veri Orbánt és a Megafont a Facebookon