Így rótta le kegyeletét Orbán Viktor és a magyar küldöttség Gorbacsov ravatalánál

Startlap - Startlap
Szombaton temetik a Szovjetunió utolsó vezetőjét, Mihail Szergejevics Gorbacsovot. Heti hírösszefoglaló.

Így emlékezett meg Orbán Viktor Mihail Gorbacsovról

A magyar delegáció tagjai voltak még a miniszterelnökön túl Deutsch Tamás , Schmidt Mária, Orbán Balázs és Kónya Imre, egykori MDF-es politikus. Részletek

Kocsis Máté így kért elnézést Jakab Pétertől

MTI/Kovács Attila

A Fővárosi Törvényszék verdiktje szerint a Fidesz frakcióvezetője megsértette Jakab Péternek, a Jobbik korábbi elnökének “jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát”. Ha kíváncsi vagy, hogyan kért elnézést Kocsis, ebben a cikkben elolvashatod a sorait.

Forbes: Felcsuti körözte le a Mészáros famíliát

Mészáros Lőrinc és családja egy év alatt 100 milliárddal növelte a csoport vagyonát, de ez sem volt elég az első helyhez. A legértékesebb, magyar családi cégek listáját itt nézheted meg.

A visszatartott uniós pénzek közel negyedét már előre kiosztották papíron Orbánék

A helyreállítási alap meg nem érkezett támogatásait a költségvetés finanszírozza elő, így például Mészáros Lőrinc érdekeltsége is milliárdos előleget kapott. A témáról ebben a cikkben írnak.

Amikor egy miniszter beszél arról, hogy ki kell vezetni az ársapkákat

A gazdaságfejlesztés illetékes minisztere az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról, hogy az ársapkákat ideje lenne már felejteni. Gondolatai itt érhetőek el. 

Koronavírus: a kínai vakcina teljesített a legrosszabbul

Júliusban csendben megjelent a koronavírus-vakcinák hatékonyságát szisztematikusan felmérő, a magyar kormány által is támogatott tanulmánysorozat, a HUN-VE harmadik része a Frontiers in Immunology című egészségügyi szaklapban. A címbéli állítás már régóta ismert, az viszont meglepő, hogy kik a magyar társszerzői a tanulmánynak, valamint az is, hogy milyen csöndben történt a hazai publikálása. A vizsgálat eredményeit ebben a cikkben közlik.

Még soha nem dolgozott ennyi magyar Ausztriában

Már csak 30 ezer fő hiányzik, hogy a foglalkoztatottak száma elérje a négymillió főt Ausztriában. Ebből 947 ezer a külföldi, vagyis majdnem az egynegyed részük (24 százalékuk). Magyar szempontból új történelmi rekord született. A számokért ide kattints.

RIP Gorbacsov: nyugaton a legnagyobb politikusok közé sorolják, hazájában Hitlerhez is hasonlították

Kedden, 91 éves korában elhunyt Mihail Gorbacsov. Az egykori Szovjetunió utolsó szovjet pártfőtitkárának halálhírére sorra szólalnak meg a vezető politikusok. Joe Biden amerikai elnök, António Guterres, az ENSZ főtitkára, Boris Johnson, a leköszönő brit miniszterelnök, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Vlagyimir Putyin jelenlegi orosz elnök szavait ebben a cikkben idézik.

Nyilvánosságra hozták, hogy mit foglaltak le Trump birtokán

Fotó: Brandon Bell/Getty Images

A bíróság pénteken nyilvánossá tette a Donald Trump házában tartott FBI-házkutatás során lefoglalt iratok minden eddiginél részletesebb listáját, és kiderült a házkutatás hivatalos jogcíme is. Íme.

Lánccal, ököllel verték, éheztették a tíz éven át rabszolgaként tartott férfit Nagykőrösön

A 29 éves férfinak eleinte nem korlátozta a mozgását a nagykőrösi család, csupán munkát ajánlottak neki, később azonban olyan durva bántalmazás áldozata lett, amely lelkileg és testileg egyaránt súlyos sérüléseket okozott neki. A rendőrök által elfogott 42 éves R. Ferenc tagadja a vádakat. Fotók és további részletek itt.

 

Címlapkép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Amíg én vagyok a miniszterelnök, ez kizárt

képcím

A Facebookon üzent Orbán Viktor a nyugdíjasoknak

képcím

Focilegendát fogadott Orbán Viktor