Így nézett ki pályája elején Gundel Takács Gábor

Ma ünnepli 54. születésnapját a sportriporter-műsorvezető.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-08-27 11:48

Fotó: Facebook

Gundel Takács Gábor Táncsics Mihály-díjas magyar újságíró, műsorvezető, sportriporter, kommentátor 1964. augusztus 27-én született Budapesten Takács Gábor Ervin néven. Édesanyja Gundel Károly unokája, innen a felvett vezetékneve.

Eredetileg színész akart lenni, de negyedszerre sem vették fel a főiskolára, a tévénél sportriporteri pályázatot hirdettek, amire jelentkezett, és megkapta az állást.

„Hajlok a fatalizmusra, az élet gyakran megmutatja a helyes utat. Így volt ez a húszas éveim derekán is, amikor a negyedik sikertelen színművészetis felvételim után véletlenek sorozata révén megvillant előttem a sportriporteri pálya. Gondoltam, az már csak jelenthet valamit, hogy negyedikre sem veszik észre a bennem szunnyadó alabárdost…”

1991–1997 között a Rádió Bridge, 1996–2000 között a Eurosport magyar adásának munkatársa volt. 1999-től a Danubius Rádió műsorvezetője lett.

2000-től a Sport 1 TV-n szerepelt, majd 2007-ben visszatért a Magyar Televízió képernyőjére, majd 2017-ben átszerződött a TV2-höz. Sportkommentátori munkái mellett több sikeres produkció műsorvezetője, a nevéhez fűződik többek között az Eurovíziós Dalfesztivál, a Játék határok nélkül, a Maradj talpon!, az Áll az alku című műsor. Több labdarúgó eb-t és vb és olimpiát láthattunk a közvetítésével.

„Utánpótlásban komolyan kézilabdáztam. 18-19 éves koromban találtak nálam egy vérszegénységgel együtt járó betegséget, amiről azóta sem állapították meg, hogy micsoda. Pedig még a trópusi fertőzések osztályán is vizsgáltak. Fáradékony voltam, aluszékony. Hat hétig feküdtem kórházban, vizsgálgattak. Transzfúziót kaptam, aztán két hét alatt jól lettem, de eltiltottak az élsporttól. Másfél év után úgy döntöttem, elég, visszamegyek kézilabdázni. De akkor már alacsonyabb szinten játszottam. Azzal vigasztalom magam, így még több olimpiára kijutottam, mint kézilabdázóként sikerült volna.”

1993-ban adta ki első könyvét, Telesportré címmel, majd 2003-ban újabb könyve jelent meg, Ami egyszer elmúlt… címmel.

„Mikor az ember ötven lesz, elgondolkodik, hol tart, mi van hátra. Minden életkorban új célokat kell találni, nem a húszéves kort kell visszasírni. Nem a B oldalt kell játszani, másik lemezt kell feltenni. Erről van szó!”

A mai napon indul új vetélkedője a Viasat3-on, a KérdezŐ.

 

1992-ben még így nézett ki a TeleSport műsorvezetőjeként.

Fotó: YouTube

 

 

Forrás: Wikipedia, Zaol, Bors

Mai nap hírei

Orbán Viktor legrosszabb döntése

444.hu7 órája

Fia leütötte Szabó Győzőt

ifaktor.hu7 órája

Viszik az új Redmi K40 modelleket mint a cukrot

gsmring.hu10 órája

Szigorít a kormány: bezárnak az iskolák, óvodák és a nem létfontosságú üzletek is

168.hu11 órája

Hatezer felett az új fertőzöttek száma

demokrata.hu13 órája

A migráció ára: bevándorlók töltik meg a német intenzív osztályokat

hirado.hu16 órája

Ingyenes napelemekhez jutnak nyártól tízezrek Magyarországon

alternativenergia.hu18 órája

Gáspár Evelin ügyében megszólalt az exbarát is

napmintnap.com18 órája