Így néz ki most a Vészhelyzet Carter dokija

Startlap - Startlap
Ma 47 éves Noah Wyle.

Noah Strausser Speer Wyle 1971. június 4-én látta meg a napvilágot egy háromgyerekes család középső gyermekeként Hollywoodban.

Középiskolában már több darabban játszott, sőt, egy általa írt színdarabbal díjat is nyert. Ezután Northwestern Egyetem színházi művészet karára iratkozott be.

Először egy westernparódiában tűnt fel, majd minisorozatokban és helyi színdarabokban szerepelt.

A hírnevet a Vészhelyzet című sorozat hozta meg számára, melyben az orvostanhallgató (majd orvos) John Cartert alakította 1994 és 2005 között. 23 évesen ő volt a kezdetekkor a stáb legfiatalabb tagja. A 11. évadnál hagyta ott a sorozatot, hogy családjával tölthesse idejét.

A Nem vagyunk már ugyanazok forgatásán ismerte meg 1996-ban későbbi feleségét, Tracy Warbin sminkmestert, akivel 2000-ben házasodtak össze, egy fiuk és egy lányuk született. 2010-ben aztán elváltak. Második feleségével, Sara Wellsszel 2014-ben kötöttek házasságot, 2015-ben lányuk született.

A televíziós szerepek mellett Wylie filmes és színpadi szerepeket is megformált pályafutása során, többek között ő játszotta Steve Jobsot A szilíciumvölgy kalózai című 1999-es tévéfilmben.

A sorozatok rajongói az elmúlt években láthatták őt A titkok könyvtára és az Éghasadás című szériákban is, de korábbi sikereit nem sikerült megismételnie.

Fotó: Ethan Miller/Getty Images
Fotó: Albert L. Ortega/Getty Images
Fotó:  Frederick M. Brown/Getty Images

 

Forrás: Wikipedia, Mafab

Ez is érdekelhet

képcím

Páratlan életút: 75 éves Presser Gábor

képcím

Kálmán Olga lesz a DK frakciószóvivője

képcím

Üzent a budapesti ukrán nagykövet Orbánnak: "Ti lesztek a...