Így nevezi gyerekét a magyar: megjelent a keresztnevek 100-as toplistája

Startlap - Startlap
A Belügyminisztérium közzétette a 2020-ban leggyakrabban választott férfi és női keresztnevek listáját. Esti hírösszefoglaló.

Így nevezi gyerekét a magyar: megjelent a keresztnevek tavalyi 100-as toplistája

A Belügyminisztérium közzétette a 2020-ban leggyakrabban választott férfi és női keresztnevek listáját. Íme a névsor, jó mazsolázgatást kívánunk.

Gulyás Gergely bejelentette a nyitás új szabályait

Ahogy azt péntek reggel már Orbán Viktor is közölte, egyelőre a jelenlegi korlátozások érvényesek, de (elvileg) hamarosan jön néhány lazítás, illetve módosítás. Mikor lépnek életbe az új szabályok, és mi változik? Erről szól ez a cikk.

SMS-ben hívják be oltásra a pedagógusokat

A 24.hu birtokába került, Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere által jegyzett péntek reggeli levél szerint a vakcinációt két ütemben valósítják meg. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Feljelentést tesz a NEAK az oltási regisztrációt ellenőrző oldal leállása miatt

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az operatív törzs állítása szerint a csütörtökön élesített weboldalt terheléses támadás érte. Nem ez volt az egyetlen fontos kérdéskör a törzs szokásos sajtótájékoztatóján: Müller Cecíliáék jelezték, hogy immár terhes nőket is oltanak, de csak néhány vakcinával, speciális ajánlások szerint. Bővebben.

Több százezer érintettje is lehet a csomagküldős SMS-csalásnak

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiberbűnözés elleni főosztálya pénteken online sajtótájékoztatót tartott az ügyben. Kiderült, hogy nagyon szofisztikált vírusról van szó, amely miatt már az Interpollal is felvették a kapcsolatot. A sajtóeseményen a károsultakról is tájékoztattak, illetve arról, mit kell tenni akkor, ha valaki rákattintott a veszélyes linkre. Ha kíváncsi vagy az elhangzottakra, akkor itt folytasd az olvasást.

Tizenhat év után jogerős ítélet született a tescós rablókról: öt bűncselekmény alól is felmentették őket, de így sem úszták meg

A Fővárosi Ítélőtábla meghozta a végső döntést a 2014 májusában történt, a budaörsi Tescónál egy pénzszállító ellen elkövetett támadás elkövetői ellen, akiknek a kecskeméti kettős gyilkosság, és még egy sor másik bűncselekmény miatt is felelniük kellett. Részletek itt.

Elhunyt Pati Guszti, a gyöngyösi cigánykirály

Pati Guszti péntek reggel távozott az élők sorából. Személyéről és halála körülményeiről ebben a cikkben írnak.

Illegális gyógyszergyárat számoltak fel Magyarországon

Nemzetközi nyomozás eredményeképpen, egy összehangolt akció keretében többek között mintegy 9 millió hamis, nyugtató hatású tablettát foglaltak le. Fotók és további részletek az ügyről itt találhatók.

Nagy változások lesznek a ferihegyi reptéren

Fotó: Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a járvány ellenére is zajlanak az építési munkálatok, sőt, több fejlesztést az alacsony utasforgalom miatt hamarabb elkezdenek. Ezenkívül a hétvégén újra megnyitják a korábban lezárt utasforgalmi területeket, amelynek következtében több aktuális, az utasokat érintő módosítás lép életbe. További információkért katt ide.

Újra a gyalogosoké és a bicikliseké lesz a rakpart

Amíg az útszakaszt érintő beruházások nem kezdődnek el, a főváros hétvégente lezárja az autóforgalom elől a rakpart egy darabját. Részletek itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Elrepült Hszi Csin-ping, véget ért a kínai elnök háromnapos...

képcím

Magyar Péter Gulyásnak: "Szégyelld magad!"

képcím

Gulyás Gergely: Orbán Viktor és Hszi Csin-ping délután...