Így indult be a rémhír-gyár Orbán Ráhel szülése után

Az emberi hülyeségnek tényleg semmi sem szab határt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-21 22:15

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Alig pár napja született meg Orbán Ráhel második lánya a Szent Imre Kórházban, de a magyar interneten soha nem látott kamuhírek keltek szárnyra – ezekből szemezgetett a Mérce.hu.

A kicsi világra jötte után pár órával jelentek meg a lájkvadász oldalakon először azok hírek, hogy egy felháborodott kismama nyílt levelet írt, miszerint kizavarták a szülőszobából, mert a miniszterelnök lánya váratlanul megjelent szülni. A végén azért megnyugtatott mindenkit: egészséges gyermeknek adott életet ő is.

Természetesen a cikkhez mellékeltek fotót a a “kismamáról és az újszülöttről” is, és bizony rengetegen megosztották a teljesen alaptalan történetet. Persze a fake news univerzumában itt nem ért véget a történet, másnapra már maga Orbán Ráhel “válaszolt” ezen ostoba portálok egyike szerint az amúgy nem létező vádakra:

A Miniszterelnök lányaként úgy gondolom egyáltalán nem meglepő ami és ahogy történt, hisz erre számítani lehetett, hogy az előzetesen megbeszéltek szerint különleges bánásmódban részesülök majd. Sajnálom, ha az igazság Önt így felzaklatta.

Az átvágós cikkekre építő lap számítása bejött, közel kétezren lájkolták az újabb agymenést. Érkezett is a következő kitalált fordulat, melyben már Vajna Tímea is “megszólalt”, bátorítva Orbán Viktor lányát:

Ha egyszer Andy egy gyermekkel ajándékozna meg, az biztos, hogy külön privát szobát, de talán az egész kórházi osztályt priváttá fogom intézni. Sokkal nagyobb teher nehezedik ránk, amit a halandók fel sem fognak.

Mondanunk sem kell ennek a cikknek sem volt forrása, Tímea közösségi oldalán nyoma sincs semmilyen hasonló bejelentkezésnek.

Ha azt hisszük itt már nem lehet újabb csavar, akkor nagyot tévedünk: péntek reggel egyszerre csak feltűnt Kulka János “nyílt levele”, amelyben ő a filmbiztos feleségét osztotta ki:

Nem tudom, hogy szándékosan ingerled a magyar embereket vagy sem, viszont tényleg nagyon szeretném megérteni, hogy miért jó ez neked?! Valóban közszereplő vagy, a te megnyilvánulásod ezerszer gyorsabban terjed, mint másoké. Arra kérlek, hogy kicsit gondolkodj el ezen és válogasd meg a szavaidat. Nem nyilatkozhatsz ilyen fennhangon embertársaidról, éljenek bármilyen anyagi körülmények között. Fogd vissza magad!

Persze itt sincs forrásmegjelölés, de hát ez nem is lenne lehetséges, hiszen ez is csak egy hatalmas hazugság. Osztották is lelkesen a facebookozók…

Ahogyan nagy keletje volt az olyan idiótaságoknak, amelyek a szülés milliós összegéről szóltak, vagy a megtört főorvosról, aki elnézést kért a kismamától, aki kizavartak a szülőszobáról. Az már magától értetődik, hogy nyilatkozata után kirúgták…

Mai nap hírei

Készül a magyar–osztrák vakcina,Pécs és Bécs összefog

168ora.hu3 órája

Ezt teszi Keleti Andrea és anyukája a fittségért

napidoktor.hu6 órája

Gyanús halmok a határban – milyen kártevőt rejthetnek?

agroinform.hu7 órája

Híres párok meghökkentő házassági szerződései: nem semmi, miket írtak alá!

joy.hu8 órája

Az M. Richárd-enigma

demokrata.hu9 órája

Édesapja után koronavírusban hunyt el a neves magyar focista is

life.hu10 órája

Tiltólistára tette Amerika a Xiaomit

digitalhungary.hu12 órája

Kevesebb emésztési panaszt okoz az A2-es típusú tej

szimpatika.hu19 órája