Idősek milliói szegényednek el a magyar kormány inflációkövető nyugdíjrendszerével

Startlap - Startlap
Egy friss számítás szerint minél kevesebbet kap valaki az átlagnyugdíjnál, annál többet vesz tőle el a jelenlegi rendszer. Délelőtti hírösszefoglaló.

Idősek milliói szegényednek el a magyar kormány inflációkövető nyugdíjrendszerével

Egy friss számítás szerint hiába állítja azt a Fidesz, hogy a nyugdíjak reálértéke változatlan marad, valójában a nyugdíjemelések nyertesei az átlag feletti juttatásban részesülők, és minél kevesebbet kap valaki az átlagnyugdíjnál, annál többet vesz tőle el a rendszer. Részletek itt.

Javában szervezik a közös bográcsozást Orbán Viktorral, de nem mindenki kapott meghívót

A Népszava értesülései szerint a szokásos kötcsei találkozón nem a kormányfő beszéde, hanem a személye lesz a főszereplő. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Kétszámjegyű áremelkedést jósol az új lakásoknál a GKI

Az ingatlanos cégek és a lakosság várakozásai alapján készülő felmérésben a használt ingatlanok és az albérletek piaci változásaira is kitértek. További információkért katt ide.

Meghosszabbítják a lejárt jogosítványok érvényességét

MTI Fotó: Pénzjegynyomda

A többi, a veszélyhelyzetek idején lejáró okmány érvényességére is vonatkozik hosszabbítás, de a jogosítványok esete speciális, az uniós rendelkezések hatálya alá tartozik. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Az Orbán család ügyvédjének vállalkozásai közpénzből dagadnak

Bajkai István fideszes országgyűlési képviselőhöz ügyvédi irodáján keresztül még a Magyar Turisztikai Ügynökségtől is csorogtak a milliók, másik két érdekeltsége pedig a több tízezres állami óradíjak és bőkezű támogatások nélkül nem termelne túl sokat. Bővebben.

Emmanuel Macron a választásztás előtt eshet neki Orbán Viktornak

A renitens magyar-lengyel szövetség legfontosabb külső támogatójává vált Szlovénia, illetve az erős trumpista jeleket mutató Janez Jansa miniszterelnök EU-elnöksége kellemes felüdülést hozhat a magyar kormánynak. A 2022-es év tavaszán aztán Emmanuel Macron veszi át a stafétát, aki világosan jelezte, mit gondol Orbánról. Bővebben.

Koronavírus Magyarországon: itt vannak a hétvégi adatok

A legfrissebb hivatalos járványügyi statisztikák – az elhunytak, a fertőzöttek és a vakcináció alakulása – erre a linkre kattintva találhatók.

Több órán át műtötték Ferenc pápát, megszólalt a Szentszék

A 84 éves egyházfő vastagbél-divertikulózissal került kórházba. A beavatkozásról és Ferenc pápa állapotáról ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Több mint 100 ember tűnt el Japánban a kétkilométeres sárlavina alatt

David Mareuil/Anadolu Agency via Getty Images

Második napja keresik a túlélőket Atamiban, a mostoha időjárás miatt a meteorológusok újabb katasztrófa veszélyére figyelmeztetnek. Mi történt? Fotó és további részletek itt.

Menetrendszerűen érkezik a következő hőhullám

Ismét érkezik a felmelegedés, a hét közepén akár 38 fokot is mérhetünk. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar erre az öt kérdésre vár választ Orbántól

képcím

Legyőzte Japánt, kijutott az olimpiára a női kéziválogatott

képcím

Ez volt Orbán első fizetett munkája - A hét legfontosabb hírei...