Idea Intézet: 100-ból 12 magyar utasítja el teljesen az oltást

Startlap - Startlap
Nagy arányban vannak azok, akik beadatták vagy biztosan kérik majd a harmadik oltást, és a legtöbben az inflációt féltik a járványtól, a saját anyagi helyzetüket ugyanakkor a legkevésbé. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Bruzák Noémi

Idea Intézet: 100-ból 12 magyar utasítja el teljesen az oltást

Nagy arányban vannak azok, akik beadatták vagy biztosan kérik majd a harmadik oltást, és a legtöbben az inflációt féltik a járványtól, a saját anyagi helyzetüket ugyanakkor a legkevésbé. Az Idea Intézet közvélemény-kutatást készített a koronavírusról, amelynek eredményei szép színes grafikonokkal itt találhatók.

A forintárfolyam csúcsa átlépte a 372-t

Új történelmi mélypont született a magyar fizetőeszköz euróval szembeni árfolyamában, immár sokadjára dőlt meg egy új negatív rekord. Az árfolyammal kapcsolatos legfrissebb hírekről és a zuhanás lehetséges okairól ebből a cikkből tájékozódhatsz.

A kormányközeli média volt főszerkesztője szerint a kötelező oltás elutasításánál most semmi sem fontosabb

Szakács Árpád, aki 2020 óta nem tért vissza a Mediaworks berkeibe “alkotói szabadságáról”, a Mi Hazánk Mozgalom oltásellenes tüntetésén mondott beszédet. Így megtudhattuk tőle, hogy az USA egészségügyi főtanácsadója finanszírozta a koronavírust elszabadító vuhani labort, és “az emberi történelem legsötétebb diktatúráját” készítik éppen elő. Videó és további részletek itt.

Hernádi Zsolt: Csak rosszkor voltam rossz helyen

MTI/Kovács Tamás

A MOL elnök-vezérigazgatója, akit két év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek Horvátországban korrupció miatt, hátrányosnak érzi, hogy nem utazhat külföldre. Hernádi Zsolt interjút adott, amelyben a horvát perről és Orbán Viktorhoz fűződő viszonyáról is mesélt. Bővebben.

Varga Mihály úgy véli, a “kellemetlenül magas ütemű” infláció mögött álló igazi okok külföldről jönnek

A világpiaci árak, a csökkenő turizmus és az autóipar problémái azok, amik gyengítik a gazdaságot, nem a kormány. A költségvetési hiány pedig valóban megnőtt, de erre a válságkezelés miatt volt szükség. Varga Mihály négy pontban foglalta össze az általa szükségesnek ítélt intézkedéseket. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

A biostatisztikus szerint elképesztő és cinikus, ami Magyarországon történik a járványügyi adatokkal

“Ha egyetlen egy dolog, a szándék meglenne egy megfelelően működő adatgyűjtési és adatközlési rendszer kialakítására, akkor egy hét alatt megoldható lenne, hogy az említett, alapvető adatokat a lakosság is megismerhesse”

– állítja Ferenci Tamás, és azt is hozzátette, hogy az adatok többségének közléséhez “nulla ráfordításra” volna szükség. Az Óbudai Egyetem docense hiánypótló írásának összefoglalója, amelyben a hazai koronavírus-statisztikák hiányosságairól értkezik, itt olvasható.

Karácsony Gergely a Fidesz-központhoz fordult, hogy megtudja, miért véreztetik ki Budapestet

“Ígéreteik ellenére teszik tönkre a nemzet fővárosát, mindezt azért, mert a lakosság többsége nem kormánypárti politikusokra adta szavazatát”

– írja Karácsony Gergely. A főpolgármester-helyettes kedden jelentette be, hogy a héten akár le is állhat a főváros tömegközlekedése, mert ennek finanszírozására csütörtökig van pénz. Részletek.

Uniós jogot sértett Polt Péter és a Kúria a magyar bírók korlátozásával

Az Európai Unió Bírósága kedden hirdetett ítéletet egy magyar bíró ügyében, aki a legfőbb ügyész és a legfelsőbb bíróság szerint jogtalanul fordult az uniós bírósághoz a magyar igazságszolgáltatás függetlensége miatt. Bővebben.

Kiderült, mennyire hatékony a Pfizer a fiatalok körében

Justin Tallis – Pool / Getty Images

A vállalat a 12-15 éves korosztályban vizsgálta a koronavírus elleni vakcinájának eredményeit. Íme.

Lukasenka emelt hangon szitkozódott és fenyegetőzött, annyira felidegesítette a BBC riportere

A fehérorosz elnök látványosan felhúzta magát a kellemetlen kérdéseken, és igyekezett minden lehetséges módon kitérni a konkrét válaszok elől, miközben Steve Rosenberg olyanokat kérdezett tőle, miként lehetséges az, hogy tömegek vonultak az utcára ellene a legutóbbi választás után, amikor azt a hivatalos számok szerint 80 százalékos többséggel nyerte. Videó.

Ez is érdekelhet

képcím

"Akit zavar a rövid szoknya, az ne menjen mazsorettnek" - retró...

képcím

444.hu: Megérkezett az Orbán család harmadik generációja a...

képcím

Megjelent a rendelet az oltási igazolványról