Kiemelt Hírek 2018. június 22.

Huszonhét év után újra Európa-bajnok a magyar férfi kardcsapat

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 22.
'Vagyunk annyira erősek, hogy bárkit legyőzhetünk, és ez így is történt.'

Nagyszerű vívással, ritkán látható nagy fölénnyel lett Európa-bajnok – 27 év elteltével – a magyar férfi kardválogatott.

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás alkotta csapat az újvidéki a kontinensviadal zárónapján a negyeddöntőben 45-25-re verte az ukránokat, az elődöntőben 45-37-re a románokat, a fináléban pedig 45-33-ra az olaszokat.

„Fantasztikus csapatunk van, és nagyon boldog vagyok, hogy ilyen kimagaslóan sikerült ez a nap. Persze, örülök, hogy jól ment a vívás a döntőben az olaszok ellen, ám a lényeg, hogy Európa-bajnokok lettünk”

– nyilatkozott a kétszeres olimpiai aranyérmes Szilágyi, emlékeztetve rá, hogy csapatban még nem volt Eb-aranya.

„Nagyon jó érzés az, hogy bármelyikünk lép pástra, biztosak lehetünk abban, minden rendben lesz”

– emelte ki Szatmári, a tavalyi év egyéni világbajnoka. Elmondta még: a verseny előtt beszéltek róla, hogy évtizedek óta nem nyert Európa-bajnoki aranyérmet a magyar kardcsapat, de most már ezen is túl vannak, jöhetnek az újabb feladatok.

Gémesi Csanád és az ukrán Dmitro Pundik a szerbiai vívó Európa-bajnokság férfi kard csapatversenyében. Fotó: MTI/EPA/Koca Sulejmanovic)

Gémesi szerint

“kivételes dolog az, hogy egy csapat ennyire összetartson, ez is kellett ehhez az aranyéremhez”

míg az ezúttal nem vívó Decsi úgy fogalmazott: nem kívánhat mást, minthogy ugyanígy legyenek majd világ- és olimpiai bajnokok. „Szenzációsak voltak a fiúk, legyen mindig így, hogy nekem annyi a szerepem, segítsem őket, valamint a bátyámat a pást mellett, és verjünk meg mindenkit” – mondta.

Decsi András, a válogatott vezetőedzője szerint

„vagyunk annyira erősek, hogy ebben az esetben bárkit legyőzhetünk, és ez így is történt”.

A magyar vívóválogatott az Eb korábbi napjain nem szerepelt jól, ez volt a küldöttség egyetlen érme. A vívókra ezután az év fő versenye, a világbajnokság vár, melyet július 19-től 27-ig rendeznek a kínai Vu-hsziben.

 

Forrás: MTI

 

Keresés az oldalon