Huszonhat év után megtalálhatták az elrabolt Farkas Helga gyilkosát

A tehetős szegedi vállalkozó lányának holtteste máig nem került elő.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2017-11-27 07:58

Dél-Olaszországban találtak rá arra a férfira, akinek tenyérlenyomata azonos azzal, amelyet 26 évvel ezelőtt a bűnözők által elrabolt, és azóta nyomtalanul eltűnt Farkas Helga autójának visszapillantó tükrén azonosítottak – állítja Palatinus Gábor nyugalmazott rendőrtiszt, az eset egykori nyomozója

A volt rendőr feltevése szerint Farkas Helga elrablását és feltételezett meggyilkolását egy olasz szervezett bűnözői csoport hajtotta végre, magyar segítséggel – írja a Magyar Nemzet.

A tehetős szegedi vállalkozó, Farkas Imre akkor 17 éves lányát 1991. június 27-én, az esti órákban a Szeged és Orosháza közötti országúton látták utoljára. Éjfél körül jelentkeztek telefonon az emberrablók, akik mai árfolyamon 300 millió forintnak megfelelő német márkát követeltek váltságdíjként.

Mindvégig ugyanaz a férfi volt a zsaroló telefonáló, a nyomozók Csapó József hangját vélték azonosítani a rögzített felvételeken. Csapó nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, ráadásul személyesen is ismerte Farkas Helgát.

Palatinus Gábor úgy véli, Csapó 1989-ben Németországban ismerkedett meg egy olasz bűnszervezet egyik vezető tagjával, szeretője szintén bűnöző sógorán , Fésü Péteren keresztül. Ennek az olasz férfinak a tenyérnyomát találták meg Farkas Helga autójának visszapillantóján – állítja a volt nyomozó.

Palatinus koncepciója szerint Csapó és Juhász nem vett részt közvetlenül a rablásban, Farkas Helga fogva tartásában és későbbi meggyilkolásában. Két csoport volt: a kommunikáló csoport, azaz Csapóék, valamint a túszejtő, vagyis az olasz férfi által vezetett csoport, akik Budapesten tartották fogva a fiatal lányt.

Fésü Péter 2011-ben halt meg tüdőrákban, halála előtt egy levelet adott az exnyomozónak, amiben megnevezte a lány gyilkosaként az olasz férfit.

Csapót 2000-ben tíz év börtönre ítélték személyi szabadság megsértése, zsarolás, rablás és más bűncselekmények miatt. 2006-os szabadulása óta Írországban él, informatikai vállalkozása van. Farkas Helga holtteste máig nem került elő, meggyilkolásáért eddig senkit nem ítéltek el.

 

Forrás: Magyar Nemzet

A címlapkép illusztráció (Thinkstock)

Mai nap hírei

Vizsgálódik az Európai Bizottság, miután egy civil szervezet azért bukta a pályázatát, mert nem igazolta, kap-e támogatást külföldről

444.hu2 órája

Bőven ezer alatt az új fertőzöttek száma Magyarországon

demokrata.hu3 órája

11 ország, ahol még mindig nincs koronavírus

napmintnap.com6 órája

Híres párok, akik között nagy a korkülönbség: de őket ez kicsit sem érdekli

joy.hu7 órája

Trump fia megkérte Elon Muskot, hogy dobjon össze egy közösségi oldalt

digitalhungary.hu7 órája

A legegyszerűbb egytálétel, aminek képtelenség ellenállni: brassói hagyományosan

unilife.hu16 órája

Még több hóesés, majd enyhülés jön a héten

agroinform.hu19 órája

Nem Ronaldo volt a Manchester United legjobb igazolása a klub BL-győztes védője szerint

eurosport.hosszabbitas.hu19 órája