Hunyadi János és Horogszegi Szilágyi Mihály neve is fel volt írva az új-zélandi tömeggyilkos fegyverére

Brenton Tarrant meg van győződve róla, hogy nemcsak kiengedik a börtönből, hanem Nobel-békedíjban fogják részesíteni, amiért szombat délelőtt részt vett 49 ember lemászárolásában.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-03-15 16:06

Forrás: YouTube/ CBS This Morning

Helyi idő szerint péntek délután az új-zélandi Christchurchben két mecsetnél összesen negyvenkilenc embert öltek meg, többeket pedig megsebesítettek fegyveres merénylők. Egyikük, a 28 éves ausztrál Brenton Tarrant egy Twitteren megosztott 16 ezer szavas kiáltványban indokolja a tömegmészárlást – írja az Index.

Tarrant ebben a nyugat hanyatlásáról ír, amiért a születések alacsony számát és a bevándorlást okolja. Szerinte a fehér faj szisztematikus kiirtásáért a muszlimok felelősek, a lövöldözést a két kultúra évszázados történetében előfordult összecsapásokra való válaszként szánta. A szövegből kiderült, hogy a vérengzést két éve tervezi, Christchurch városát három hónapja nézte ki magának, és többek között a norvég Anders Breivik inspirálta, akivel röviden kapcsolatba is került. 

A tömeggyilkos azt is kifejti, hogy ki fogják engedni a börtönből, és ahogy Nelson Mandelát, úgy őt is Nobel-békedíjjal jutalmazzák majd. Tarrant teleírta fegyvereit muszlimellenes szlogenekkel, valamint olyan történelmi személyek neveivel, akik hadjáratot vezettek a muszlimok ellen, vagy megvédték tőlük a kontinenst. A gyilkos géppisztolyokra így került fel John Hunyadi, vagyis Hunyadi János, illetve Horogszegi Szilágyi Mihály és Luxemburgi Zsigmond.

Mai nap hírei

A kakaó fokozhatja az agy oxigénellátását

szimpatika.hu9 órája

Egy őrületes részletre derült fény a Reszkessetek, betörők!-ből, amit eddig tuti nem vettél észre

joy.hu10 órája

Folytatódnak a gumikacsás tüntetések Thaiföldön

kitekinto.hu15 órája

Farkasházi Réka nagykövet lett

napidoktor.hu16 órája

Jogellenes az idősek kizárása a vásárlásból

168ora.hu18 órája

Kiderült mennyibe kerül egy iPhone 12 legyártása az Apple-nek

gsmring.hu18 órája

Ma is hatezer felett az új fertőzöttek száma

demokrata.hu19 órája

Érdekes hírek a Windows 10-ről

itbusiness.hu20 órája