Hullik a vakolat az iskolában, de minden rendben van

Startlap - Startlap
Legalábbis az igazgató és a tankerület szerint.

Leszakadt a plafonról egy darab vakolat a gödi Huzella Tivadar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egyik termében kedden az egyik tanítási óra közben. Erről egy szülő képeket is posztolt egy zárt gödi fórumba, amit a helyi önkormányzat független képviselője, Sipos Richárd is nyilvánosan megosztott a Facebook-oldalán – írja az Index.

Csak az internet csinál belőle szenzációt 

Az intézmény igazgatója, Horváth Ferenc úgy látja, hogy csak egy kisebb darab vakolat „pottyant le” és csak az internet és a Facebook húzza fel a történtek jelentőségét. Azt viszont már nem engedi meg az Index stábjának, hogy az adott termet is megnézzék, ahol Horváth elmondása szerint épp dolgoztak a fenntartó által már kivezényelt munkások.

A KLIK szerint sincs semmi látnivaló

„A Dunakeszi Tankerületi Központ két éve rossz műszaki állapotban vette át az önkormányzattól az iskolát. A tankerület az elmúlt két év során több mint huszonöt millió forintot fordított az épület karbantartására, illetve 2017 nyarán az érintett tetőszakasz szigetelését is felújította” – írta a szervezet.

A képviselő viszont másképp látja

Sipos Richárd független önkormányzati képviselő elmondása szerint azért akadnak bajok bőven az iskola körül. Mesél közösségi festésről csak úgy, mint az alapvetően működésképtelen centralizált rendszerről.

Meggyőződésem, hogy a rendszer alapjaiban rossz, és erről nem az iskola vagy az intézményfenntartó vezetői és alkalmazottai tehetnek, hanem azok, akik ezt a helyzetet a törvényhozás útján megteremtették

– mondta a képviselő.

Ez is érdekelhet

képcím

Újabb iskolai mészárlás Szerbiában – legalább nyolc halott

képcím

Közzétették III. Károly első hivatalos portréját királyként

képcím

Az általános iskolák kivételt képeznek a 18 fokos irodaszabály...