Hős taxis segített elkapni a pesti nők rémét

Bíró Viktor Ernő szemtanúja volt, ahogy egy férfi kitépte egy idős asszony nyakából két arany nyakláncát, majd elszaladt. A taxisofőr nem hagyta annyiban az esetet. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-07-18 18:41

Fotó: rendőrség

Hős taxis segített elkapni az idős pesti asszonyok rémét

Bíró Viktor Ernő taxisofőr szemtanúja volt, ahogy egy férfi egy VIII. kerületi lakóház bejárati ajtajánál kitépte egy idős asszony nyakából két arany nyakláncát, majd elszaladt. A nővel volt a férje is, aki azonnal az elkövető után iramodott, de nem tudta utolérni, mert a férfi beült egy taxiba és elhajtott. Bíró Viktor Ernő beültette az idős férfit az autójába és a másik taxis után ment, miközben hívta rendőrséget.

A járőrök így elfogták az elkövetőt, a hős taxisofőrt pedig elismerésben és jutalomban részesítette a budapesti rendőrfőkapitány. Hogy mit hazudott az elkövető a taxisnak, aki mellé bepattant, és milyen bűncselekmények vannak még a rovásán, kiderül itt.

Újabb katedrálistűz Franciaországban

A Nantes városban található Saint-Pierre-et-Saint-Paul katedrális gyulladt ki szombat reggelre. A lángokat délre sikerült megfékezni. Az első jelentések még nagy tűzről szóltak, de szerencsére koránt sincs szó olyan károkról, mint tavaly a Notre Dame esetében. Ugyanakkor felmerült a gyanú, hogy gyújtogatás lehet a katedrálistűz oka, erről itt olvashatsz.

Két ország besorolásán módosított Müller Cecília

Piros besorolásból sárga besorolásúra változott Kanada, valamint sárga besorolásból zöld besorolásúra változott Portugália. A járványügyi készültség és a bizonyos országokat érintő beutazási korlátozások továbbra is érvényben vannak, részletek itt.

Béremelésért tüntettek a postások, a cégvezetés egyszeri juttatásokat adna

A Magyar Posta az idén az alapbéren felül, egyszeri kifizetések formájában 8,5 milliárd forintot fordít a dolgozók bérhelyzetének javítására – mondta a társaság vezérigazgatója szombaton. Schamschula György hozzátette, a vállalat tervei szerint augusztusra időzítenének. A postásszakszervezetek délelőtt demonstrációt tartottak, a felszólaló vezetők mind elmondták, hogy 10 százalékos alapbérfejlesztést tartanak szükségesnek, az egyszeri bérkifizetéseket nem tudják elfogadni. Bővebben itt.

Brüsszelben hatalmas vita van

Az unió 2021 és 2027 közötti költségvetése az egyik téma az EU-csúcson. Diplomáciai források szerint az első tárgyalási nap kevés előrehaladást eredményezett.  A tanácskozás legvitatottabb, megosztó és politikai kérdései között egyebek mellett a költségvetés és a helyreállítási alap nagysága, a pénzek jóváhagyásának mechanizmusa, illetve a nettó befizető országoknak járó visszatérítés szerepel. Részletek itt.

Megjelölték Mészáros balatoni érdekeltségeit

A Balaton körül akcióztak a Momentum aktivistái, akik körbejárták azokat az „ikonikus” helyeket, amelyek az elmúlt években kerültek Fideszhez közelálló vállalkozók tulajdonába. Az akcióban résztvevők az „Ez is az enyém!” feliratot festették fel a járdára Mészáros Lőrinc arcképével több helyen is, valamint ugyanezzel a felirattal ellátott plakátokat is felragasztottak. Hogy pontosan hol jártak, arról ebben a cikkben írnak.

Tarol a koronavírus Romániában, megdőlt a napi fertőzöttségi rekord

A szombati jelentés alapján az utóbbi 24 órában az utóbbi két hét átlagánál 65 százalékkal több, azaz 889 új fertőzést azonosítottak, ami újabb rekordnak számít. Romániában az utóbbi három nap mindegyikén megdőlt a napi megbetegedések csúcsa. Továbbiak itt.

Hamilton rajtolhat az élről a Magyar Nagydíjon

Hatalmas pályacsúcsot autózva szerezte meg a Forma-1-es Magyar Nagydíj pole-pozícióját Lewis Hamilton, megelőzve csapattársát, Valtteri Bottast. Nem kellett eső ahhoz, hogy a Mercedes mindenkit lemosson a pályáról

Fotó: MTI/AP/Reuters pool/Leonhard Foeger

Magyarországon játszik a világ legjobb női kézise

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) Stine Oftedalt választotta meg 2019 legjobb női játékosának. A 28 éves Oftedal egyaránt kulcsembernek számít a norvég nemzeti együttesben, valamint a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO csapatában. Érdekel, ki lett a legjobb férfi kézis? Innen kiderül.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Mai nap hírei

Megszűnik jövőre a HBO GO

gsmring.hu12 órája

Kiszorítaná a külföldi élelmiszerláncokat az országból Lázár János

168ora.hu13 órája

Micsoda nő! Julia Roberts rövidnadrágban mutatta meg alakját

joy.hu13 órája

Orbán Viktor válaszolt Manfred Webernek

demokrata.hu14 órája

Megmenekül Alaszka az olajkitermeléstől?

koponyeg.hu15 órája

Viszik a laptopokat

itbusiness.hu18 órája

Egyre több fogy a magyarok egyik kedvenc húsféléjéből

agroinform.hu19 órája

Rakovszky Zsuzsa 70 éves

konyvesmagazin.hu19 órája