Horrorbaleset miatt nem állhatott rajthoz a magyar női gyorskorcsolya váltó

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-12-07 15:22

Fotó: Moksz.hu

Sziliczei-Német Rebeka 1500 méteren bukott és egy korcsolyapenge úgy megsebesítette a lábát, hogy kórházba szállították, így a magyar női váltó nem tudott rajthoz állni a rövidpályás gyorskorcsolyázók idénybeli harmadik, Almatiban zajló világkupa-állomásán – írja az MTI.

A többi magyar jól szerepel

Ezt leszámítva a magyarok jól szerepeltek a kazahsztáni viadal pénteki selejtezőiben, ugyanis öten mindkét számukban továbbjutottak a futamukból, ketten pedig egy távon léptek a következő körbe. Liu Shaoang 500 és 1000, Varnyú Alex 1000 és 1500, Liu Shaolin Sándor, Burján Csaba és Jászapáti Petra pedig 500 és 1500 méteren vette sikerrel az első akadályt. Emellett Bácskai Sára Luca és Krueger Cole 1500 méteren járt szerencsével. A két rövidebb távon a továbbjutók a negyed-, míg a leghosszabbon az elődöntőbe kerültek, ahova a búcsúzók még reményfutamokból biztosíthatják helyüket.

Elődöntős a férfi váltó

Az egyéni sikerek mellett a legutóbbi vk-fordulóban győztes vegyes és férfi váltó is elődöntős. Előbbi Bácskai, Jászapáti, Liu Shaolin, Varnyú összeállításban futammásodikként, utóbbi pedig olimpiai bajnokhoz méltó módon futamgyőztesként. A világcsúcstartó férfi négyesben az ötkarikás aranyérmes Liu fivérek és Burján mellett Krueger kapott lehetőséget.

Szombaton az 1000 és 1500 méter küzdelmeit, valamint a váltók elődöntőit bonyolítják le, vasárnap pedig az 500 mellett újabb 1500 méteres versenyt rendeznek, továbbá a staféták fináléi szerepelnek a programban.

Mai nap hírei

Távozik a Real Madridtól a csapatkapitány

eurosport.hu9 órája

Hoteligazgató: aki nincs beoltva, azt teljesen kizártuk a szállodai rendszerből

novekedes.hu14 órája

Tarthatatlan a forgalom Budapest belvárosában, de a kormány kisegíti a fővárost

hirado.hu15 órája

Áder János felszólalt a sokféleség mellett

168.hu17 órája

Megbüntette a jegybank a leggazdagabb magyar vállalkozását

forbes.hu17 órája

Az Uefa panaszt kapott a homofób magyar drukkerek miatt

444.hu17 órája

Harmincéves villamosokat vesz a főváros

vg.hu17 órája

Cristiano Ronaldo egyetlen mozdulatától 4 milliárd dollárt zuhant a Coca-Cola értéke

igenyesferfi.hu19 órája