Holtankoljak: Száz benzinkúton teljesen elfogyott az üzemanyag

Startlap - Startlap
Akad olyan töltőállomás is, ahol egyetlen hét alatt a teljes hónapra szánt üzemanyag-mennyiség fele elfogyott, és fogalmuk sincs, ha most rendelnek, érkezik-e utánpótlás. Esti hírösszefoglaló.

Holtankoljak: Száz benzinkúton teljesen elfogyott az üzemanyag

A szakportál értesülései szerint ezeken a kutakon egyáltalán nem lehet már tankolni. Egy balassagyarmati benzinkúton például egy hét leforgása alatt az egész hónapra szánt mennyiség fele elfogyott. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Katatörvény: fontos részletek változhatnak

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete már a múlt héten jelezte, hogy “kész tényként kezelik” a kata új szabályainak módosítását a Pénzügyminisztérium és az adóhatóság belső levelezése alapján. A 24.hu birtokába került levélből kiderül, hogy több jogszabályváltozásról, illetve jogszabályértelmezésekről is szó van, amelyek számos kisadózót érinthetnek. Mit jelent ez pontosan? Ebből a cikkből megtudhatod.

Lerobbant a motorcsónak Orbán Viktor és Lévai Anikó alatt a horvát tengeren

Ahogy azt már megszokhattuk a korábbi évekből, az idén is folyamatosan érkeznek a hírek a kormányfő rendes horvátországi nyaralásáról. Ezúttal egy korábbi újságírónak köszönhetően, akinek volt szerencséje kimenekíteni a magyar miniszterelnököt és feleségét, és erről fényképet is készített. Bővebben.

Ujhelyi István mégsem kezdeményez népszavazást Magyarország EU-tagságáról

De nem azért, mert meggondolta magát, hanem azért, mert a Jobbik hétfő reggel megelőzte őt, és hivatalosan is benyújtotta a Nemzeti Választási Bizottságnak a saját népszavazási kezdeményezését. Ujhelyi István visszautasítja azokat a kritikákat, amelyek a brexit példájára hivatkozva aggódnak, és állítja, éppen egy ilyen népszavazással lehet megakadályozni, hogy a Fidesz-kormány a választók megkérdezése nélkül döntsön a kilépésről. Bővebben.

Sok értelme nem volt az ellenzék rendkívüli ülésének: “A kérdés az, hogy önök is elkezdenek-e dolgozni vagy továbbra is cirkuszolni akarnak”

MTI/Bruzák Noémi

Toroczkai László kijelentette, “ez a mai nap ismét egy bohózat”, és a Fidesz mellett a korábbi szocialista kormányokat is kritizálva jelezte, végre itt van egy harmadik út, a Mi Hazánk. Arató András szerint Orbán Viktor “nem véd meg senkit és semmit a saját vagyonán kívül”, Kunhalmi Ágnes arról érdeklődött, miért jár Orbán Putyin nyakára, ha nem tudta alacsonyan tartani a gázárakat. A sort még hosszasan folytathatnánk, a Fidesz-KDNP távolmaradása okán ugyanakkor a napirend egyetlen pontja sem volt tárgyalható. Bővebben.

Az Operaházat is elérték a megszorítások: egy évig se húzta az Eiffel Műhelyház, Ókovács Szilveszter a csődtől tart

A főigazgató az Operaház művészeinek és munkatársainak küldött levelében is hosszasan ecseteli, miért jelent gondot az állami milliárdokkal kitömött intézmény számára két év alatt másfél milliárd forintos elvonás. Ókovács egy autóbusz példájával szemléltette a problémát:

hiába a tökéletes járgány, ha nincs az üzemanyag-tartályában a megfelelő mennyiségű gázolaj.

A Magyar Állami Operaházat a rezsicsökkentés szigorítása is sújtja, és 130 programot kénytelenek lemondani. A teátrum problémáiról ide kattintva tájékozódhatsz.

Kicsi a rakás, autókkal: elképesztő jelenetet rögzítettek a kamerák az M3-ason

Tömegbaleset lett a vége a rendkívüli torlódásnak, és annak, hogy sokan még mindig nem értik meg, miért olyan fontos a követési távolság betartása. A Magyar Közút felvételét mindenképp érdemes megtekinteni, mert tanulságos, és egyben nem mindennapi jelenetről van szó.

Mindenkitől igazolványt kérnek az Aldiban, aki alkoholt vásárol

Meglepett vásárlók beszámolóit követően a diszkontlánc tisztázta, hogy egyáltalán nem új szabályról van szó, továbbá azt is közölték, nem érdemes aggódni amiatt, hogy az eladók be is írják az érintettek születési dátumát a kassza rendszerébe. További információkért katt ide.

Belső vizsgálat indult a Wizz Airnél a félelmetes görögországi landolás miatt 

Filip Radwanski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A szkiáthoszi repülőtér melletti tengerparti övezet kifejezetten az alacsonyan szálló gépek miatt népszerű a turisták körében. De a magyar fapados járatának még az itteni közönséget is sikerült megrémítenie. A Wizz Air megszólalt a történtekről.

Majomhimlő: oltási kampány indult Olaszországban

A vakcináció első napján mindösszesen tíz ember kapott az oltásból, és az összes regisztrált száma sem éri el az ezer főt. A WHO július végén hirdetett globális egészségügyi veszélyhelyzetet az egyre jobban terjedő vírus miatt. Részletek.

(Címlapkép: Mykola Tys/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor megnevezte Magyarország ellenfeleit a zártkörő...

képcím

"Kösz, Orbán!" feliratú óriásplakátok lepik el az országot - A...

képcím

Orbán az üzemanyagárakról: "Ezért nagyon dühös vagyok"