Véget ért a hollandiai túszdráma - Fotók

Startlap - Startlap
Több embert is túszul ejtett egy férfi a kelet-hollandiai Ede városában egy szórakozóhelyen szombaton.

FRISSÍTÉS: A túszdráma a kelet-hollandiai Ede városában koradélután be is fejeződött, amikor a túszejtő férfi feltartott kézzel elhagyta a helyiséget

A sajtóban bemutatott fényképeken látható, amint a bekötött szemű férfit felfegyverzett rendőrök egy rendőrautóba ültetik. “A túszdrámának vége” – közölték a hatóságok.

A férfi nem sokkal azután hagyta el a Petticoat éjszakai lokált, hogy elengedte negyedik túszát is. Három másik túszt – két nőt és egy férfit, a bár dolgozóit – körülbelül egy órával korábban engedte szabadon a túszejtő. A de Telegraaf hírportál szerint a túszok kiszabadításához egy erre szakosodott túsztárgyalót vont be a rendőrség.
René Verhulst, Ede polgármestere megdöbbenését fejezte ki az incidens miatt: “a túszul ejtett emberek szörnyű helyzetben voltak, együttérzek velük és mellettük állok, számíthatnak a támogatásomra” – jelentette ki.

Előzmény

Több különleges rendőri egységet vezényeltek a helyszínre, Ede városában egy éjszakai lokálhoz. Az eset környezetében 150 lakást evakuáltak egy “önmagára vagy másokra veszélyt jelentő személy” miatt, kordont állítottak fel és arra szólították fel a lakosságot, hogy maradjanak távol a környéktől.

Simon Klok rendőrségi szóvivő az AP hírügynökségnek annyit mondott el, hogy embereket ejtettek túszul Ede városában, közülük három időközben kiszabadult, de nem közölt további részleteket az incidensről.

Az X platformon közzétett rendőrségi közlemény szerint “jelenleg nincs jele terrorista indítéknak”.

Túszejtés Hollandiában

 

A de Telegraaf című országos napilap több névtelen forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy a helyi Petticoat nevű éjszakai klubban ejtett fogságba embereket egy fegyverekkel és robbanószerekkel felszerelkezett férfi.

 

A NOS műsorszolgáltató riportere egy távirányítású robotot, valamint tűzszerészeket és védőfelszerelésben lévő rendőröket látott a helyszínen.

Az Amszterdamtól 85 kilométerre délkeletre fekvő Ede városban készült felvételeken rendőrök és tűzoltók voltak láthatóak az utcákon, a lezárt területen. Az NS vasúttársaság honlapján közzétett tájékoztatás szerint az Ede városba tartó és onnan induló járatokat felfüggesztették.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/ANP/Persbureau Heitink

 
 

 

 

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor "földrengésszerű" választási győzelemhez...

képcím

Egy fogva tartott idős házaspár lebeszélte a Hamász tagjait,...

képcím

Összeütközött két vonat Hollandiában, sok a sérült