Hivatalos: Prigozsin meghalt

Startlap - Startlap
Az orosz légügyi hatóságok megerősítették, hogy a Wagner-vezér is rajta volt a lezuhant gépen. Egyes források szerint a 62 éves Prigozsint szállító gépet lelőtték.

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsoport alapítója rajta volt a tveri régióban lezuhant repülőgépen – közölte szerda este 10 óra után a Roszaviacija orosz légiügyi hatóság.

A Roszaviacija MNT-Aero légitársaságra hivatkozó közleménye szerint a gépen háromfős személyzet és hét utas tartózkodott,

köztük Prigozsin és a csoport parancsnoka, Dmitrij “Wagner” Utkin is.

Prigozsin és Utkin haláláról korábban Vlagyimir Rogov, Zaporizzsja megye Moszkva által kinevezett igazgatási főtanácsának tagja is bejelentést tett Wagner-tagokra hivatkozva, és ezt állította több, a katonai magánvállalattal kapcsolatba hozott Telegram-csatorna is.

A hatóság szerint a repülést rendes eljárás szerint kiadott légtérhasználati engedély alapján hajtották végre.

Korábban a rendkívüli helyzetek minisztériuma arról számolt be, hogy a tveri régióban található Kuzsenkino község közelében lezuhant egy Embraer Legacy típusú repülőgép, a fedélzetén tíz emberrel, akik közül senki sem maradt életben.

 A Roszavija először csak annyit közölt, hogy Prigozsin rajta volt az utaslistán. Igor Rudenya, a tveri régió kormányzója  személyes irányítása alá vette az incidens kivizsgálását.

A RIA Novosztyi hírügynökség úgy értesült, hogy a gép lezuhanásának helyszínén nyolc holttestet találtak és hogy a kutatás folytatódik.

 A gép pontosan két hónappal a Prigozsin által alapított Wagner zsoldoscsoport zendülése után zuhant le.

Több, a Wagner-csoporthoz köthető Telegram-csatorna szerint a 62 éves Prigozsint szállító gépet lelőtték.

A BBC videóján látszik, ahogy a gép meredeken zuhan lefelé. 

Cikkünk frissül.

Ez is érdekelhet

képcím

Kiderült, mikor lesz az egészségügyi szakdolgozók következő...

képcím

Megkongatta a vészharangot a MOK - A hét hírei képekben

képcím

Megszűnik a szomszédban a világ legrégebbi napilapja - a hét...