Hivatalos bejelentés: kinyithatnak az oktatási intézmények, az óvodák és a bölcsődék is

Startlap - Startlap
Az oktatási államtitkár szerda délután jelentette be. Esti hírösszefoglaló.

Hivatalosan is kinyithatnak az iskolák, óvodák, bölcsődék

Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár személyesen jelentette be a magyar kormányzat Facebook-oldalán a nyitást, és annak feltételeit. A pontos dátum és a további részletek innen érhetőek el. 

Áprilisban rengeteg álláskereső volt

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) közzétette a nyilvántartásában elérhető számokat, melyekből az is kiderült, hogy a munkanélküliek hány százaléka volt olyan, aki semmilyen pénzbeli támogatásban sem részesült. Ide kattintva lehet megtekinteni az adatokat.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és a lélegeztetőgépek ügyét tisztázták volna, de a Fidesz nem megy el

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Nem lesznek ott a Fidesz és KDNP képviselői a népjóléti bizottság mai ülésén, ezt Korózs Lajos MSZP-s elnöknek már jelezték. A miértre  a válasz innen érhető el. 

Ismét komoly gond van a felújított orosz metrókocsikkal

A renovált járműveken újabb hibát fedeztek fel, ráadásul a jelenlegi helyzetben még csak hozzá sem nyúlhatnak a magyar szakemberek, lévén garanciális lenne a javítás, amit csak az oroszok végezhetnek el. A probléma nagyságáról ez a cikk számol be.

Két nap alatt több, mint 150 milliárdot vett ki a kormány a Gazdaságvédelmi Alapból

A kormányrendelet szerint az alapból munkahely-megtartásra és –teremtésre, kiemelt ágazati programokra, vállalkozások- és családok finanszírozásra kellene fordítani. Ide kattintva lehet elcsodálkozni, mire is költöttek még mindezek mellett. 

Új stadiont lebegtetett be egy magyar városnak Orbán Viktor

Hargitai János országgyűlési képviselője érdekes ajánlatról számolt be, miután felkereste a miniszterelnököt. Ha te is kíváncsi vagy, melyik város kapott ígéretet stadionra, akkor csak egyet kell klikkelned. 

Kásler Miklós szerint soha nem hangzott el, hogy ki kell üríteni a kórházi ágyakat

Fotó. MTI/Illyés Tibor

Interjút adott az Emmi minisztere, és azt mondta, nem a tárca döntött a kiürítésről. Idekattintva körvonalazódik, miként is történt mindez szerinte, már a járvány kezdetén.

Ellopták Wichmann Tamás sírjáról a keresztet

Februárban, hosszan tartó súlyos betegség után, 72 éves korában hunyt el a kilencszeres világbajnok. A Farkasérti temetőben helyezték örök nyugalomra, de most úgy néz ki alaposan megrongálták a sírhelyét. További részletek innen érhetőek el. 

Új-Zéland miniszterelnöke már a négynapos munkahetet pedzegeti

Jacinda Ardernt országában igen komoly elismerés övezi, amiért azt kivezette a vírusválságból: az ötmilliós lakosságban mindössze 21 haláleset történt. Most pedig egy olyan ötlettel állt elő, ami még nagyobbat dobhat a népszerűségén. Hogy miként is gondolja, azt errefelé lehet megtudni.

Orbán Viktor irodájának külső falára vetített a Greenpeace egy idézetet a pápától

A környezetvédelmi szervezet mindezt azután tette, hogy visszavonták az egyszer használatos műanyagok betiltásáról szóló törvénytervezetet. További részletek idekattintva érhetőek el. 

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak

képcím

Orbán a diáktüntetésekről: A törvényeket be kell tartani