Hiánycikk lett itthon egy altatáshoz nélkülözhetetlen injekció

Startlap - Startlap
Brutálisan emelkedtek az árak a magyar boltokban. Jó hírek érkeztek a magyar családról, akikbe bedrogozva belehajtott a horvát BMW-s, a vétkes sofőrről viszont egyre nyugtalanítóbb dolgok derülnek ki. Három szabályt is megszeghetett a Viking Sigyn kapitánya, drámai jelenetekről számoltak be az utasok. Hírösszefoglaló.

Magyarországon elérhetetlen egy altatáshoz nélkülözhetetlen injekció

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) adatbázisa szerint július 3. óta hiánycikknek számít itthon a Richter által forgalmazott Fentanyl injekció, amely nélkülözhetetlen az altatás előkészítésében és az intenzív ellátásban. És nemcsak a Fentanyllal van gond, hanem a gyógyszerhatóság kommunikációjával is. Arról, milyen megoldást javasolnak a problémára, hogyan kezeli – illetve valójában nem kezeli – a helyzetet az OGYÉI, valamint mire való a Fentanyl, és mekkora lehet a baj, az ebből a cikkből tájákozódhatsz.

Brutálisan emelkedtek az árak a boltokban

Fotó: iStock

A Központi Statisztikai Hivatal 94 termék és szolgáltatás árát követi nyomon, amelyeknek mintegy 80 százaléka lett drágább júniusra a tavalyi év ugyanezen időszaka óta.Vöröshagymáért például több mint kétszeres árat kell fizetni, árcsökkenés tekintetében viszont 10 százalék feletti érték nem volt. A pontos adatokat itt olvashatod el, a cikkben azt is elárulják, miként tudott ilyen drasztikusan emelkedni a hagyma ára.

Jó hírek érkeztek a magyar családról, akikbe bedrogozva belehajtott a horvát BMW-s, a vétkes sofőrről viszont egyre nyugtalanítóbb dolgok derülnek ki

Bizakodóan nyilatkoznak az orvosok arról a háromfős magyar családról, akiknek autójába múlt héten 150-nel rohant bele a varazsdi fizetőkapunál egy horvát BMW-s, aki többféle szer hatása alatt állhatott. A horvát sofőr kábítószer-fogyasztásával kapcsolatban egyre csúnyább információk látnak napvilágot. Minderről ebben a cikkben olvashatsz részletesen.

Három szabályt is megszeghetett a Viking Sigyn kapitánya, drámai jelenetekről számoltak be az utasok

Az összes mellény feljött a vízre, de egy ember sem

– fogalmazott a Hableánnyal ütköző Viking Sigyn szállodahajó egyik utasa, amikor felidézte a tragédia pillanatait. Ide kattintvatöbb szemtanú megrázó beszámolóját olvashatod el a májusi hajóbalesetről. Ugyanitt arról is írnak a tanúkihallgatási jegyzőkönyvek alapján, hogy a Viking kapitánya három hajózási szabályt szeghetett meg.

Az Oktatási Hivatal egyik érettségi biztosa ok nélkül semmisítette meg a Szinyei Gimnázium 15 végzősének érettségijét

A terézvárosi Szinyei Gimnázium esti tagozatának 15 diákját érte hidegzuhanyként, amikor a sikeres érettségi vizsgájuk után kettő héttel a bizonyítványosztáson csak egy határozatot kaptak kézhez, miszerint nem teljesítették a vizsgára bocsátás feltételeit, ezért a bizottság valamennyi tantárgyból szerzett eredményüket megsemmisíti.

Az ügy felgöngyölítése során rájöttek: mindegyik diáknak az Oktatási Hivatal által delegált hajthatatlan, túlbuzgó B. I. volt az érettségi biztosa. Az információk szerint több más felnőttoktatási intézmény is érintett lehet. A jogászok által összeállított fellebbezési kérelmek szerint a vizsgabizottság eljárása több ponton jogszerűtlen volt. Az abszurd eset részleteit innen ismerheted meg.

Az AB döntött a lakástakarék-támogatások eltörlésének kérdéséről

2018 őszén kivételes eljárásban ment át a parlamenten Bánki Erik fideszes képviselő egyéni indítványa a lakás-takarékpénztári konstrukciók állami támogatásának megszüntetéséről.Az Alkotmánybíróság ennek a két napon belül elfogadott javaslatnak az ügyében határozott, a döntésről itt olvashatsz bővebben.

A titokzatos tünetektől szenvedő Angela Merkelnek nem a fizikai gyengesége az aggasztó

Fotó: Zick,Jochen-Pool/Getty Images

Angela Merkelnél már egy 2017-es mexikói látogatása során is felléptek azok az aggasztó egészségügyi tünetek, amelyekről csak mostanában kezdett beszélni a világ, miután a német kancellár rövid időn belül harmadszor remegett nyilvános eseményen. Az utóbbi napokban beszédében is feltűnő rendellenességeket figyeltek meg. Merkel furcsa tüneteinek hátteréről gyakorlatilag semmit sem tudni, de mi az, ami sejthető? Magánügynek számít a politikus remegése? Miként hat az ügy Angela Merkel politikájára? A kérdésekre válaszokat itt találsz.

Tényleg ennyire durva a munkaerőhiány? A Magyar Posta, a MÁV, a BKV és a Volán pontos számokkal válaszolt

A Népszava kérdésére a Magyar Posta, a MÁV a Volán-társaságok, valamint a BKV is pontos adatokkal válaszolt a betöltetlen álláshelyeikről. Ha kíváncsi vagy, mennyi az annyi, vagyis hány ember hiányzik az említett vállalatoknál, akkor ezt a cikket olvasd el.

Kornis Mihály szerint Kádár János és Orbán Viktor kiemelkedően tehetséges politikusok, de ettől a történelmi szerepük megítélése nem lesz jobb

Kornis Mihály a napokban a Klubrádió Konkrét című műsornak vendége volt, ahol a Kádár-rendszer tárgyi kultúrája volt a téma, de a beszélgetés hamar aktuálisabb irányba terelődött: az író a Kádár-kor és a mai Magyarország összefüggéseit boncolgatta. Ennek összefoglalóját itt nézheted meg.

Mindjárt rajtol a Balatonon az 51. Kékszalag Nagydíj

Fotó: MTI/ Jánossy Gergely

Csütörtökön 9 órakor indul Balatonfüredről Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, a Kékszalag, amelyet 1934 óta rendeznek meg. Az előnevezések alapján elég komoly tömegekre kell majd számítani a tónál. A részletekért ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Újabb fejlemény Gálvölgyi János állapotában - a hét fontosabb...