Kiemelt Hírek 2021. február 02.

Hetvenezer magyar maradhat érvényes TAJ-szám nélkül a jövő héttől

Startlap Kiemelt Hírek 2021. február 02.
Élesedik a módosított tb-törvény, mutatjuk, hogy működik az új rendszer. Reggeli hírösszefoglaló.

Hetvenezer magyar maradhat érvényes TAJ-szám nélkül a jövő héttől

A parlament által 2019-ben elfogadott módosított tb-törvény, amelynek értelmében néhány hónap tartozást követően nem vehetjük igénybe térítésmentesen az egészségügyi szolgáltatásokat, február 12-től élesedik. Akinek nincs biztosítása, annak muszáj lesz fizetnie, ugyanakkor sok esetben sikerrel kérhető a járulék elengedése, illetve részletfizetés. Hogyan működik az új rendszer, mik a legfontosabb tudnivalók? Ebből a cikkből minden kiderül.

Ausztria enyhít a korlátozásokon

Hétfőtől valóban jelentős enyhítések lépnek életbe, azonban így is távol állnak a teljes lazítástól: alaposan kidolgozott szabályok mellett, komoly büntetéseket kilátásba helyezve történik majd a nyitás. További információkért katt ide.

Orbán Viktor világhódító magyar cégekről álmodik

Az év első miniszterelnöki rádióinterjújából tudtuk meg, hogy Orbán Viktor annyi hazahozott pénzt várna a külföldön megtelepedett magyar cégektől, mint amennyit a nálunk működő multinacionális vállalatok kivisznek innen. A kormány által kiemelten támogatott Audi például 1800 milliárdot keresett itthon. A régiós magyar terjeszkedési stratégiának már vannak sikertörténetei. Az ötlet nem az ördögtől való, mondja a szakértő, de nemzetgazdasági szempontból erősen kétséges. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

3,5 milliós büntetést szabtak ki a budapesti újranyitási tüntetés szervezőire

Az első demonstráció résztvevői a budapesti Hősök terén 2021. február 1-jén. (MTI/Balogh Zoltán)

Le az Adók 75%-ával párt alapítója és ikertestvére egymás után rendezett két demonstrációt, mindkettő eseményen milliós csekket kaptak, de máris a következő tiltakozást szervezik. Fotó és további részletek itt nézegethetők.

2021 eddig videón: maszkban aerobikozik egy mit sem sejtő mianmari nő, miközben a háttérben fekete konvojok megkezdik a katonai hatalomátvételt

Khing Hnin Wai táncosnő szokásos tornázós videóját rögzítette a helyi parlament közelében, teljesen véletlen éppen akkor, amikor a puccsra készülő hadsereg autói megindultak. A katonák hétfőn több más, demokratikusan megválasztott vezetővel együtt őrizetbe vették a Nobel-bekedíjas kormányfőt, és egy évre szükségállapotot hirdettek. Íme a felvétel.

Háromszorosára nőtt az alvászavaros gyerekek száma a Heim Pálban

A járvány előtt még alapvetően egészséges, stabil fiatalok voltak azok, akik jelenleg az Alvásdiagnosztikai és Terápiás Laboratóriumban fekszenek. A jelenség a járvány számlájára írható, és komoly betegségekhez vezethet. A témáról ebben a cikkben a labor vezetője, Dr. Benedek Pálma tájékoztat.

Az EU reagált a magyar kormány kínai vakcinabeszerzésére

Az Európai Bizottság szóvivője a sajtó kérdésére jelezte, nincs még egy uniós ország, amelynek törvényei megengednék, hogy ellenőrzés nélkül engedélyezzenek vakcinát. Stefan De Keersmaecker szerint a híresztelésekkel ellentétben sem kínai, sem az orosz oltóanyag gyártója nem fordult az Európai Gyógyszerügynökséghez a forgalmazási engedélyért. Bővebben.

Emberi fogyasztásra alkalmasnak minősítette a lisztkukacot az EU

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság a közönséges lisztbogár (Tenebrio molitor) után egy sor másik rovarlárva élelmiszeripari felhasználásának adhatja meg a zöld lámpát. Bővebben.

Félezer vakcinát tett szándékosan tönkre a laposföldhívő wisconsini gyógyszerész, több tíz év börtönt is kaphat

A kép illusztráció. (Fotó: Suzanne Kreiter/The Boston Globe via Getty Images)

A 46 éves Steven Brandenburg elképesztő összeesküvés-elméletei közül tulajdonképpen a bolygó lapos mivolta még a legkevésbé durva. A világvégét váró férfitól saját felesége is annyira megrémült, hogy másik városba menekült. Brandenburg teljes sztoriját ebben a cikkben mutatják be.

Egész héten velünk marad a februári tavasz

A jövő hétig nem várható újabb időjárási fordulat, a szokásosnál több fokkal melegebb időt egyelőre semmi sem rontja el. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Keresés az oldalon