Hétszer annyi pénz jött Brüsszelből határvédelemre, mint amennyit a kormány állított

Horrorbaleset az M5-ösön, az államtitkár szerint szerencse, hogy pedagógushiány van, megint Orbán utazását firtatták. Heti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-09-07 10:53

Fotóbank: MTI/Rosta Tibor

Népszava: jóval több támogatás érkezett az EU-tól, mint amennyit a kormány mondott

Úgy néz ki nem mondott igazat a kormány arról, hogy az Európai Unió mekkora összeggel járult hozzá Magyarország határvédelméhez. A részletekről ide kattintva tudhatsz meg mindent.

14 vandál ugrott neki a szolgálatban lévő mentőautóknak, komoly kárt csináltak

Fotó: iStock

Feltételezhetően részegek randalíroztak péntek éjjel a budapesti Mentőpalota előtt, ahol alaposan nekiestek a szolgálat rohamkocsijainak. A történet részleteiért csak ide kell kattintanod.

Horrorbaleset: forgalommal szemben haladt az M5-ösön, több halott

Péntekre virradó éjszaka három ember meghalt és hárman megsérültek egy balesetben az M5-ös autópályánegy sofőr miatt, aki a forgalommal szemben haladt. A tragikus esetről ebből a cikkből tájékozódhatsz bővebben.

 Mit tippelsz, mivel mehetett Orbán Viktor a montenegrói meccsre?

Orbán Viktor szeptember 5-én délelőtt még javában a magyar fővárosban volt, egészen pontosan a Várkert Bazárban megrendezésre került demográfiai csúcson mondott beszédet. Ehhez képest ugyanezen a napon este már az autóval 11 órára fekvő Podgorica stadionjában szurkolt a magyar focicsapatnakHogyan lehetséges ez a bravúr? A nyomok alapján nem Wizzairrel utazott… A részletekért ide kattints.

 Az államtitkár szerint “nagy szerencse”, hogy hiányzik 700 pedagógus

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A HírTV és a köztévé képernyőjén Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár az új tanév apropóján beszámolt az oktatás területén elért kormányzati sikerekről. A pedagógushiány mindkét helyen szóba került, de igen alternatív tálalásban: Maruzsa szerint ugyanis pont tök jó, hogy 700 tanár hiányzik. Az államtitkár örömének a magyarázatát ebből a cikkből ismerheted meg.

Mit csinál két évvel az érettségi után a szegedi zseniosztály? Külföldre megy…

2017-ben járta be a sajtót a szegedi Radnóti Miklós Gimnázium 12.M osztályának híre, miután a 146 érettségiből mindösszesen három lett négyes, a többi mind ötös érdemjeggyel zárult, ezzel új rekord, vagyis 4,98-as osztályátlag születettMi történt azóta az összetartásból is példásan vizsgázó közösséggel?

Félig japán a Fidesz kispesti jelöltje, de az “idegen kultúrákból származó” bevándorlókat kitiltaná

A Fidesz egyik kispesti önkormányzati képviselőjelöltje Song Simon, akinek közösségi médiás posztjaiból egy zavarbaejtő tényre derül fény: a japán származású Song bevándorlásellenes. Ha érdekelnek Song Simon posztjai, akkor ezt a cikket olvasd el.

Több drámai részlet derült ki az andornaktályai családirtásról

Hétfő reggel egy andornaktályai házban három holttestre bukkantak, a gyanú szerint a családfő önkezével vetett véget életének, miután meggyilkolta gyermekét és annak édesanyját. A többszörös gyilkosságról most újabb részletek derültek ki a férfi személyével, valamint az áldozatokhoz fűződő viszonyával kapcsolatban, továbbá az is napvilágot látott, hogy ki talált rá a holttestekre.