Hétfőtől visszatér az augusztusi forróság

Startlap - Startlap
Napokon belül újra durva kánikula lesz. Esti hírösszefoglaló.

Hétfőtől visszatér az augusztusi forróság

A hétvégi hidegfront elvonultával folytatódik a napsütéses, meleg napok sora, hamarosan akár 37 fokos maximum hőmérsékletekkel. A következő hét időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Kiderült, mikor lesz tanítási szünet a következő tanévben

Jókora késéssel végre megjelent a 2022–23-as tanév rendjéről szóló kormányrendelet, amelyben az első tanítási naptól kezdve egészen az érettségik időpontjáig megtalálhatók a legfontosabb dátumok. A szünetek időpontjában akad némi meglepetés. Íme

Márki-Zay Péter gyurcsányozott egy nagyot, és bejelentette a DK-s jelöltek bojkottját

A Mindenki Magyarországa Mozgalom nem fogja támogatni a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltjeit az időközi választáson, ugyanakkor teljesíteni fogja “az összefogásból adódó kötelezettségeket” – jelentette be Márki-Zay Péter. A facebookos élő közvetítésben hosszasan kritizálták Gyurcsány Ferencet, amire a DK szűkszavú közleményben válaszolt. Videó és további részletek itt.

Még az uniós átlaghoz képest is nálunk a legdurvább az infláció

Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Images

Az EU statisztikai hivatala több mint tíz évre visszamenőleg vizsgálta az EU 27 tagországa gazdaságának helyzetét, és az adatokból az derült ki, hogy Magyarországon sorozatosan kiugró mértékű drágulás volt tapasztalható. Az Eurostat a munkanélküliségi statisztikákat is összegezte, eredményeik egészen más fénybe vetítik Orbán Viktor júliusi kijelentését, miszerint “az országban gyakorlatilag teljes foglalkoztatottság van”, ahogyan az is látható, hogy a közfoglalkoztatás nemhogy nem csodaszer, de még az uniós átlagból se emeli ki a magyarokat. Bővebben.

Több intézkedéssel segíti a kormány az aszály miatt bajba jutott gazdákat

Hitelmoratóriumot, többféle pénzügyi forrást, rendkívüli vízhasználatot és a biztosítási ügyintézés felpörgetését ígéri ötpontos intézkedéstervében az Agrárminisztérium által a rendkívüli szárazság okán életre hívott operatív törzs. Részletek.

Drasztikus sebességkorlátozásra készül Terézváros, jó okkal

“Fizikai korlátokkal” is biztosítani fogják a 30-as sebességhatárt. A kerület olyan változásokat vár ettől, mint a zaj- és a légszennyezés csökkenése, és a statisztikák drámai különbséget mutatnak a halálos balesetek előfordulási arányát illetően, amennyiben az autók 50 helyett 30 km/órával közlekednek. További információkért katt ide.

Ujhelyi István: Eljött az idő, hogy a Fidesz új kormányfőt jelöljön

Nyílt levélben kéri a Fideszt Orbán Viktor leváltására és új kormányfő kijelölésére a szocialista EP-képviselő. Ujhelyi szerint Orbán “képtelen békét teremteni és megállapodásra jutni az Európai Unióval a támogatási pénzekről”, és “az autokratikus hatalom mámorának és pénzügyi spiráljának” fogságában él az ország. Bővebben.

Megint lezárták a Margit hidat a “rendszerváltó” tüntetők

Péntekhez és szombathoz hasonlóan vasárnap is hídlezárással tiltakozott az a 100-200 fős tömeg, akik “valódi rendszerváltást” követelnek. A forgalmat teljesen megbénították, a villamos sem közlekedett. Fotók és további részletek itt.

Repülőjeggyel, laptoppal, nyelvtanfolyammal csábítják a külföldi ápolókat a német klinikák

Jens Schlueter/Getty Images

Jelenleg 200 ezer, és becslések szerint néhány éven belül félmillió lesz a német egészségügyi rendszerből hiányzó ápolók száma.

A kórházak egymást túllicitálva próbálják idecsábítani a munkatársakat

– mondja egy ápolókat közvetítő ügynökség vezetője, aki azonban a német rendszer számos árnyoldaláról is beszámol. Sok Németországba települt szakdolgozó néhány év múlva hazaköltözik, és a Német Ápolási Tanács elnöke szerint sem véletlen, hogy kevés munkaerő érkezik Németországba. Magyarország pedig nem is szerepel a legtöbb munkaerőt küldő országok listáján. Bővebben.

Majomhimlő: közegészségügyi veszélyhelyzetet hirdettek New Yorkban

Korábban már San Francisco polgármestere is szükségállapotot, New York állam kormányzója pedig katasztrófahelyzetet hirdetett. A városvezetők szerint New York a járvány gócpontja. New York állam lakossága több mint 20 millió főt számlál, a regisztrált majomhimlős esetek száma az 1500-at sem éri el. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

(Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt)

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Orbán: Minden magyarban van egy kis Petőfi

képcím

Tíz gyerek sérült meg az M1-es tömegbalesetben - képeken a hét...