Kiemelt Hírek 2018. március 18.

Hétfő éjfélig még kérhető az szja-bevallás postázása

Startlap Kiemelt Hírek 2018. március 18.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) március 19-én megkezdi adóbevallási tervezetek postázását, amelyet még hétfő éjfélig lehet kérni sms-ben, a NAV honlapján vagy telefonon – mondta el a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

A NAV saját fejlesztésű e-szja felületét eddig már több mint 1 millióan keresték fel. Ugyanakkor a bevallások az ügyfélkapuval rendelkező magánszemély számára a mobiltelefonon, a tableten vagy a számítógépen is megtekinthetők és ha szükséges szerkeszthetők.

Akinek nincs ügyfélkapuja, az még hétfő éjfélig kérheti a tervezete postázását – emelte ki az államtitkár. Március 13-ig már 532 ezer ilyen “felkérés” érkezett a hivatalhoz. Továbbra is az sms vezeti a népszerűségi listát, a kérelmek mintegy 70 százaléka így érkezett.

Néhány éven belül teljesen papírmentes hivatallá válhat a NAV, míg tavaly a bevallás-kiküldési kérelmüket papír alapon mintegy 100 ezren adták fel postán, addig idén csak 34 ezren választották a hagyományos levelezési módszert – mondta az államtitkár, hozzátéve hogy az e-NAV mielőbbi elérését az is segíti, hogy naponta több százan nyitnak ügyfélkaput.

Forrás: MTI

Keresés az oldalon