Herczeg Zoltán elhagyja a divatipart: "A tartalékaim tetemes hányadát elveszítettem"

Startlap - Startlap
Nyugdíjas évei és a fenntarthatóság miatt aggódik a divattervező, aki lepukkant lakások felújításából reméli megalapozni jövőjét.

Házi őrizetét saját belvárosi lakásának renoválásával töltötte, a lakásdesign területén pedig nyolc év tapasztalata van, így már nem is olyan meglepő, hogy Herczeg Zoltán ingatlanok felújítására és eladására cseréli le a ruhatervezést – írja a Blikk.

A divattervezés rendkívül sziszifuszi munka, a feladatok nagy részét – sajnos – nem a kreatív tevékenység, sokkal inkább a logisztika és a marketing, illetve az értékesítés teszi ki, emellett összességében a környezetre is rendkívül káros. Ráadásul anyagilag sem túl kifizetődő, a haszon elég egy viszonylag tisztes megélhetéshez, de arra már nem nyújt lehetőséget, hogy a nyugdíjas éveimre tartalékot tudjak felhalmozni

– nyilatkozott Herczeg, és hozzátette, csak a levegőbe beszélne, ha úgy állna ki a környezetvédelem mellett, hogy közben tevékenységével maga is jelentősen károsítja azt.

A lakásfelújításokkal és a fenntarthatóság, klímavédelem népszerűsítésével foglalkozom a jövőben, ami akár sokkal jövedelmezőbb lehet, emellett pedig épp annyira ki tudom benne élni a kreativitásomat, mint a divattervezésben, sőt, még jobban is, nem beszélve annak társadalmi, környezeti hasznosságáról.

Bírósági ügye emésztette fel a megtakarításait

Az egész életemet keményen végigdolgoztam, hogy majd a nyugdíjas éveimben ne kelljen aggódnom az anyagiak miatt, ám a bírósági ügyem kezdete óta a tartalékaim tetemes hányadát elveszítettem, ezért vagyok kénytelen újra a divatnál nagyobb léptékkel haladni

A divattervező jelenleg keresi a megfelelő lakást, amelynek megkezdheti az átalakítását. 20-25 millió forintért vásárolna ingatlant, és mint mondja, “minél lepukkantabb, annál jobb”. Tervei szerint nyárra végezne a felújítással, és megkezdhetné az értékesítést.

Közben kitalálom, hogyan lehetne a környezetvédelemből, a fenntarthatóságból megélni: vannak jó ötleteim, s elkezdek keményen dolgozni a megvalósításukon.

Címlapkép: YouTube/24.hu

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Befújt a szél az ablakon egy nem nyilvános...

képcím

Ingyen kapott egy 1,4 milliárdos ingatlant az államtól Balog...

képcím

Több év letöltendő börtönt kérnek Herczeg Zoltánra